ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Συμψηφισμός, άρξασθε! - Μόνο όμως για τους βιομήχανους

Συμψηφισμούς οφειλών ξεκινά ο ΕΟΠΥΥ, ενόψει της προθεσμίας που έχει βάλει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την πληρωμή του ειδικού τέλους από τη φαρμακοβιομηχανία στις 15 Δεκεμβρίου. Τώρα ο Οργανισμός θέτει νέα προθεσμία ως τις 10 Δεκεμβρίου, για να γίνουν συμψηφισμοί μεταξύ των ποσών που ο ίδιος οφείλει στις εταιρίες και των οφειλομένων από τις εταιρίες ύστερα από την επιβολή του claw back ή των επιστροφών rebate 9% από τον Ιανουάριο ως το Σεπτέμβριο του 2012.
Μαζί λοιπόν με τις επιστολές για τις οφειλές προς τον ΕΟΠΥΥ, βγαίνουν και τα κομπιουτεράκια των οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ…

Πηγή: www.iatronet.gr




ΠΡΟΣ:
ΠανελλήνιαΈνωση Φαρμακοβιομηχανίας
Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας

ΘΕΜΑ: «Συμψηφισμός οφειλών με το ποσό επιστροφής (rebate 9%, τριμήνου όγκου πωλήσεων)) και του ποσού επιστρφής (claw back)»

Θέτουμε υπόψη σας ότι στις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν.4052/12 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του Ν.4093 (ΦΕΚ 222 Α ́ 12-11-2012 ) Παρ.ΙΒ.2 (περ. 1 και 2) «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΏΝ ΔΑΠΑΝΩΝ, ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΝΟΣΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ» δίνεται η δυνατότητα συμψηφισμού των ποσών επιστροφής (claw back) με ισόποσες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους Κατόχους Αδείας Κυκλοφορίας ( Κ.Α.Κ ) από την προμήθεια φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων για τις ανάγκες των φαρμακείων του, που προκύπτουν από εκκαθαρισμένες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους Κ.Α.Κ.

Για αυτό το σκοπό επισυνάπτεται το συνημμένο σχετικό έγγραφο το οποίο πρέπει να συμπληρώσετε και να καταθέσετε προς την Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ με την οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε για την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών συμψηφισμού χρεών μεταξύ ΕΟΠΥΥ και της εταιρείας σας. Ο συμψηφισμός πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2012.

Eπιπρόσθετα σας ενημερώνουμε ότι με βάση την Κ.Υ.Α. με Αρ. Πρωτ. Φ4200/8809/1081 (ΦΕΚ 1504/Β ́/04-05-2012), μπορείτε να προβείτε σε συμψηφισμό οφειλών με τα ποσά επιστροφών rebate 9% για την περίοδο Μαίου – Σεπτεμβρίου 2012 και rebate τριμήνου όγκου πωλήσεων για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2012 (τρία πρώτα τρίμηνα). Επισυνάπτεται σχετική επιστολή για τον συμψηφισμό των rebate.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ 
Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος