ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Φ.Σ. Κέρκυρας: Αφήνετε αλώβητες τις κραταιές πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκων.

Οι πολιτικοοικονομικές εξελίξεις των τριών τελευταίων ετών, οδήγησαν τα φαρμακεία της χώρας μας στη δίνη της οικονομικής εξαθλίωσης. Η αυστηρότητα των μέτρων για την εξυγίανση του δημοσιονομικού προβλήματος εφαρμόστηκε επιλεκτικά στον αδύναμο  Έλληνα φαρμακοποιό, αφήνοντας αλώβητες τις κραταιές πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκων, οι οποίες τα είκοσι τουλάχιστον τελευταία χρόνια, έχουν ασελγήσει, συλλέγοντας υπερκέρδη εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και βεβαίως εις βάρος του Έλληνα ασφαλισμένου.
Η έλλειψη διαχειριστικής ικανότητας διέλυσε το κράτος πρόνοιας και στοχευμένα μετέθεσε το βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης στο φαρμακοποιό. Η κατανόηση, η υπομονή και η ανθρώπινη σχέση που έχουμε αναπτύξει με τον Έλληνα ασφαλισμένο, εκλαμβάνονται από τη πολιτική ηγεσία σαν αδυναμία, και αντί να εκτιμηθούν, γινόμαστε δέκτες εκβιαστικών επιθέσεων και συνεχών εμπαιγμών.

Ο αγώνας μας δεν είναι επιθετικός, είναι ένας αγώνας άμυνας με στόχο την επιβίωσή μας.
Αγωνιζόμαστε γιατί:

Είναι παράλογο να δουλεύουμε και να μη πληρωνόμαστε, αλλά αντίθετα, να συσσωρεύουμε χρέη.
Είναι παράλογο να καλούμαστε να πληρώσουμε φόρο για χρήματα τα οποία δεν έχουμε εισπράξει.
Είναι παράλογο να κρατάνε REBATE, είτε εμπρόθεσμο, είτε εκπρόθεσμο, είτε αναδρομικό.
Είναι παράλογο να αθετούν τις υποσχέσεις τους.
Είναι παράλογο να παραβιάζουν τις θεσμικές τους υποχρεώσεις.
Είναι παράλογο και εγκληματικό να αφήνουν τον Έλληνα πολίτη απροστάτευτο. Συμμετέχουμε στη 48ωρη απεργία στις 17 και 18/12/2012!
Συνεχίζουμε την αναστολή χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έως ότου ικανοποιηθεί το πλαίσιο των δίκαιων αιτημάτων που έχει θέσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος!


ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ