ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Επιστολή συναδέλφου προς Π.Φ.Σ. για το rebate.

Προς 
Τον Πρόεδρο 
και τα μέλη του ΔΣ
του Π.Φ.Σ.
Αξιότιμε κ. Αμπατζόγλου
Ορμώμενος από τις εξελίξεις, σας υποβάλλω εγγράφως αυτό το οποίο από βήματος εισηγήθηκα στη ΓΣ του ΠΦΣ στις 10-11-12 και σας παρακαλώ να το λάβετε υπ’ όψιν σας στο σημερινό έκτακτο ΔΣ της 21-11-12 .
Οφείλουμε ως κλάδος να αναζητήσουμε την τήρηση της νομιμότητας αλλά και της συνταγματικότητας των νομοθετημάτων της Κυβέρνησης.
Δεν περιορίζομαι μόνο στην αντισυνταγματικότητα της αναδρομικής εφαρμογής παρακράτησης του rebate με την προχθεσινή πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Πρέπει με ομάδα οικονομολόγων- νομικών να προσφύγουμε οπωσδήποτε στο ΣτΕ για το σημαντικότερο κατ’ εμέ ζήτημα , το οποίο έχει να κάνει με την αντισυνταγματικότητα του τρόπου εφαρμογής του rebate και συγκεκριμένα με τον υπολογισμό του επί του τζίρου.
Απ’ αυτά που μου κατέθεσαν αρμόδιοι της Οικονομίας, είμαι πεπεισμένος ότι είναι παράνομο να τίθεται από την Πολιτεία οποιαδήποτε κράτηση η οποία να αναφέρεται στην είσπραξη (τζίρος) και όχι στο κέρδος.
Πχ. Τα 100 ευρώ είσπραξη αναλύονται σε δύο μέρη , το κεφάλαιο- περιουσία μας ( είναι και το μεγαλύτερο περίπου 77 ευρώ ) και το μεικτό μας κέρδος. Πώς μπορούν λοιπόν και βάζουν χέρι στη περιουσία μας και στα λειτουργικά μας έξοδα (μισθοί- ενοίκια- δεη -οτε-κλπ) με τον υπολογισμό επί του τζίρου;
Οφείλουμε να προσφύγουμε και για τη τιμή των όπλων.

Σας ευχαριστώ
Αλέξανδρος Τσαπέκος
Μέλος ΦΣ Ροδόπης
Εκπρ. στον Π.Φ.Σ