ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ανακοίνωση της ΑΕΣΠ (Αδέσμευτη Ενωτική Συνδικαλιστική Παράταξη)


ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΑΕΣΠ) 

Είμαστε η μεγαλύτερη δύναμη του χώρου μας και στηρίζουμε τον αγώνα του Π.Φ.Σ. των Συλλόγων και των Φαρμακοποιών. Μέχρι σήμερα αποφύγαμε τις απαντήσεις στην ψευτοενημέρωση που κάνει η "Συνεργασία Φαρμακοποιών", αλλά μετά τις συνεχείς προκλήσεις, τους ενημερώνουμε ότι τίποτα πλέον δεν θα μένει αναπάντητο.
Απόδειξη οι  υποτιθέμενες  υπογραφές πολλών συνδικαλιστών,  που τους διέψευσαν στο Σώμα της Γ.Σ. ότι έχουν συναινέσει σε οποιοδήποτε κείμενο τους.
Αναφερόμαστε φυσικά στην δήθεν ενημέρωση για την Γ.Σ του Π.Φ.Σ. που επιχειρεί η "Συνεργασία”.


     1. Η Γ.Σ. ήταν προγραμματισμένη για τις 17.11 . Η αιφνιδιαστική ψήφιση του Ν/Σ Στουρνάρα, οδήγησε το προεδρείο να φέρει την Γ.Σ. μια εβδομάδα νωρίτερα.
Αυτό το αποδέχθηκαν όλοι. Δεν μπορούν λοιπόν να λένε ότι δήθεν μας ανάγκασαν

     2. Αποφεύγουν να αναφερθούν έστω και ακροθιγώς στην μέγιστη επιτυχία της απόσυρσης από το πολυνομοσχέδιο της παραγράφου 10 του ν. 4093/2012 που επέβαλε την αναδρομικότητα του REBATE από 1.1.2012 για όλα τα φάρμακα και για όλα τα φαρμακεία.
Δεν τολμούν να πουν ότι εάν η διάταξη αυτή δεν αποσυρόταν, κάθε φαρμακοποιός θα πλήρωνε από 5.000 μέχρι 50.000 €.
Μήπως η απόσυρση της διάταξης έγινε με αυτόματο πιλότο;
Η΄ μήπως μύχιος πόθος τους ήταν η ψήφιση του αναδρομικού rebate προκειμένου να βρουν γόνιμο έδαφος για νέα επίθεση κατά του Π.Φ.Σ.;
Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για τα φαρμακεία μας , το αναδρομικό rebate ΔΕΝ πέρασε.
Και επειδή ούτε αυτό το καίριας σημασίας θέμα για τον κλάδο που όμως είχε αποσυρθεί από το νομοσχέδιο πριν από τέσσερις ημέρες (!!) δεν γνώριζαν – οι αγωνιστές - είχαν σχεδιάσει μια στρατηγική γενικής επίθεσης κατά του Π.Φ.Σ. που έφθανε μέχρι την προετοιμασία κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του προεδρείου!!

     3. Οι φαρμακοποιοί κατάλαβαν τι γλύτωσαν. Εκτίμησαν ότι από ένα Σχέδιο Νόμου 700 σελίδων Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ήταν αυτή που αφορούσε τα φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί συνέκριναν  τις διατάξεις που έπληξαν γιατρούς, οδοντιάτρους, φυσικοθεραπευτές, οδοντοτεχνίτες των οποίων τα επαγγελματικά θεσμικά δικαιώματα, διαγράφηκαν μέσα σε μια νύχτα, χωρίς να ανοίξει μύτη και έβγαλαν  τα συμπεράσματα τους.
Για ακόμη μια φορά η "Συνεργασία", Σ(φ)ΥΡΙΖΕ αδιάφορα. Ούτε μια καλή κουβέντα, ούτε στοιχειώδη τυπική αναγνώριση του αποτελέσματος. Φαντασθείτε τις «αγωνιστικές» κορώνες τους  σε αντίθετη περίπτωση…
Και αφού μεσολάβησε ένα τρίωρο αμηχανίας τους στην Γ.Σ., μπήκε σε εφαρμογή ένα εναλλακτικό σχέδιο. Με τα ίδια πάνω κάτω υλικά, με την ίδια λογική. Το σχέδιο αυτό έλεγε  ότι δήθεν «την Δευτέρα 12.11 ή την Τρίτη 13.11 θα ψηφισθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της βουλής κάτι που θα είναι καταστροφικό για τον κλάδο. Και γι αυτό πρέπει τις ημέρες αυτές να είμαστε σε απεργιακή κινητοποίηση». Τι είναι αυτό το κάτι; Aλλοτε το έλεγαν «Υπουργική Απόφαση», άλλοτε «Εφαρμοστικό νόμο», άλλοτε «Εφαρμοστικό κανονισμό». Φυσικά τις αμέσως επόμενες ημέρες αποδείχτηκε ότι τίποτε από όλα αυτά δεν υπήρχε και  ούτε ήταν δυνατόν να υπάρχει. Απλώς οι άνθρωποι ήθελαν να κινδυνολογήσουν ότι «κάτι κακό έρχεται , άρα καλού κακού να απεργούμε».

     4. Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Προφάσεις ενός συνδικαλιστικού χώρου , κομματικά καθοδηγούμενου, που προσπαθεί καπηλευόμενος την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, τα πολλά προβλήματα  του χώρου, την οικονομική δυσπραγία της κοινωνίας, να φτιάξει ένα κλίμα διαρκούς έντασης.
Δυστυχώς για αυτούς οι μάσκες έπεσαν και όλοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους.

     5. Όλοι θέλουμε το καλό του κλάδου. Πρέπει να προτάξουμε όσα μας ενώνουν. Αλλιώς θα παίξουμε τα παιχνίδια όσων επιβουλεύονται τον κλάδο.
Αντιμετωπίζουμε την λαίλαπα του Μνημονίου και της Τρόικας. Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε ούτε είμαστε κομματικά ή πολιτικά όργανα. Η δράση μας είναι καθαρά συνδικαλιστική και δεν υπακούει σε κομματικές σκοπιμότητες.
Εμείς προκρίνουμε τα συμφέροντα και  την ενότητα του κλάδου και αυτοί προκρίνουν τον διχασμό , την γκρίζα προπαγάνδα και τα συμφέροντα της παράταξης τους.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ  - ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ