ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Α. Βαλτάς: «Πρέπει επιτέλους να πάψουμε να είμαστε συνομιλητές»


Πρέπει επιτέλους να πάψουμε να είμαστε συνομιλητές με μια κυβέρνηση που  η αναξιοπιστία της έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Με την χθεσινή πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία επαναφέρεται το αναδρομικό rebate (έκτακτο χαράτσι ύψους 5,000 έως 50,000 ευρώ ανά φαρμακείο)  αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση έχει  αποφασίσει να εξαφανίσει  το παραδοσιακό ελληνικό φαρμακείο.

-       Δεν μπορούμε να είμαστε συνομιλητές με αυτούς που καταστρατηγούν την συλλογική σύμβαση εξοφλώντας τις οφειλές με καθυστέρηση μέχρι και 95 ημέρες.
-        Δεν μπορούμε να είμαστε συνομιλητές με αυτούς που καταστρατηγούν τις δεσμεύσεις τους και τα χρονοδιαγράμματα για πληρωμή των οφειλών του Ιουλίου – Αυγούστου μέχρι 12.11.2012
-       Δεν μπορούμε πλέον να είμαστε συνομιλητές με αυτούς που δεν μας δίνουν την δυνατότητα παρ’ όλες τις δεσμεύσεις τους να διαθέσουμε τα αποθέματά μας με τις παλιές τιμές για ένα  εύλογο χρονικό           διάστημα, κάθε φορά που  εκδίδεται νέο δελτίο τιμών.

-       Δεν μπορούμε να είμαστε συνομιλητές με αυτούς που έχουν οδηγήσει τους ασφαλισμένους να επαιτούν τα φάρμακά τους τα οποία αδυνατούν  να τα προμηθευτούν είτε από τα ιδιωτικά  φαρμακεία είτε από                τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ  εξαιτίας των τρομακτικών ελλείψεων.
-       Δεν μπορούμε να είμαστε συνομιλητές με αυτούς που  νομοθετούν μεν  την εφαρμογή της δραστικής ουσίας, ουσιαστικά όμως   δεν την εφαρμόζουν όμως ποτέ.
-       Δεν μπορούμε να είμαστε συνομιλητές με αυτούς που τις προτάσεις μας για εκσυγχρονισμό και για τρόπους χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ τις αποδέχονται μεν, τις γράφουν δε στα παλαιότερα των  υποδημάτων τους.
-       Δεν μπορούμε να είμαστε συνομιλητές με αυτούς που οδηγούν το ελληνικό φαρμακείο στον εξευτελισμό και στον αφανισμό

-       Μπορούμε να είμαστε συνομιλητές  μόνο με αυτούς που τους διέπει η αξιοπιστία, η διορατικότητα και η σοβαρότητα.

-       Συνάδελφοι, είμαστε υποχρεωμένοι στη φαυλότητα,  και στον εμπαιγμό να αντισταθούμε.
-       Την αποκλειστική ευθύνη για το χάος που θα δημιουργηθεί την έχει μόνο η κυβέρνηση .

Εμείς ως ΠΦΣ κάναμε ότι ήταν δυνατόν.
Η άλλη πλευρά κάνει ότι χειρότερο μπορεί.

Απόστολος Βαλτάς
Πρόεδρος φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου
Β΄ Αντιπρόεδρος ΠΦΣ