ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Θεοδοσιάδης: «Οι φαρμακοποιοί δεν έχουν οικονομικές αντοχές ούτε για καθυστερήσεις ελάχιστων ημερών»

Σχετικά με την ανοιχτή επιστολή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και το ενδεχόμενο ο ΕΟΠΥΥ να μην πληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους φαρμακοποιούς, το Pharma Team επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρο του ΠΦΣ Κυριάκο Θεοδοσιάδη , ο οποίος μας έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Οι φαρμακοποιοί δεν είμαστε διατεθημένοι να επιτρέψουμε τη συσσώρευση νέων χρεών, αυτή τη φορά από τον ΕΟΠΥΥ, προς τα φαρμακεία μας. Η οικονομική κατάσταση του μεγάλου αυτού Ασφαλιστικού Φορέα δεν επιτρέπει την παραμικρή αισιοδοξία και οι φόβοι για επερχόμενο κραχ διογκώνονται λόγω της πλήρους απουσίας έστω και ενός συναρμοδίου υπουργού, ικανού να διαβεβαιώσει ότι οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ του τρέχοντος μηνός θα καλυφθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Λυπούμαστε που οι Έλληνες ασφαλισμένοι θα πληρώσουν τα σπασμένα της επιπολαιότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. 
Δυστυχώς πολύ γρήγορα επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας που πηγάζουν από την ανεπάρκεια οικονομικών πόρων του ασφαλιστικού γίγαντα που λέγεται ΕΟΠΥΥ. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος που έχει την πολιτική ευθύνη εποπτείας του Ασφαλιστικού Ταμείου, όπως και οι συναρμόδοι υπουργοί Κουτρουμάνης και Σαχινίδης, αντί να φροντίσουν για την εξόφληση συσσωρευμένων χρεών των Ασφαλιστικών Ταμείων που συνίδρυσαν τον ΕΟΠΥΥ, αντί να εξασφαλίσουν επαρκή χρηματοδότηση για την κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεών του, συνεχίζουν σφυρίζοντας αδιάφορα να εντάσσουν και νέα προβληματικά ταμεία με χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. 
Πρέπει να γνωρίζουν ότι φαρμακευτική πολιτική χωρίς χρηματοδότηση δεν πρόκειται να υπάρξει. Όλους τους προηγούμενους μήνες έσπειραν ανέμους, τώρα ας είναι έτοιμοι να θερίσουν θύελλες. 
Οι φαρμακοποιοί δεν έχουν οικονομικές αντοχές ούτε για καθυστερήσεις ελάχιστων ημερών».