ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Ανακοίνωση Φ.Σ. Μεσσηνίας

Τα μέλη του δς του ΦΣΜ συνεδρίασαν στο χώρο του κοινωνικου φαρμακείου . Παρόντες Καμινιώτης Στέφανος , Ποντικης Χρήστος , Αργυροπουλος Σωτηρης , Μπεσσή Ελένη , Δημητροπουλος Κώστας , Χάντζος Βασίλης με θέματα ημερήσιας διαταξης :

1.Εξελίξεις σχετικά με τις πληρωμές ΕΟΠΥΥ,
2. Λήψη απόφασης για ΤΣΜΕΔΕ και ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

και αποφάσισαν ομόφωνα :

1. Συνέχιση της αναστολής χορήγησης στον ΕΟΠΥΥ ζητώντας :

Α. πλήρη εξόφληση Μαρτίου και Απριλίου 2012

Β. πλήρη εξόφληση χρεών 2011 ή συμψηφισμό τους με ασφαλιστικές εισφορές ή φόρο εισοδήματος ή ΦΠΑ των φαρμακοποιών.Γ. ορισμό σταθερής ημερομηνίας πληρωμών μια και οι προμηθευτές μας δεν δέχονται τον «σαλαμοποιημένο τρόπο πληρωμής του ΕΟΠΥΥ» .

Δ. Επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ (δεν γίνεται να χορηγούμε φάρμακα επί πιστώσει σε ένα ταμείο υπό κατάρρευση.

2. Όταν και αν μετά από απόφαση ΓΣ γίνει επαναφορά στο πρότερο καθεστώς αυτό θα γίνει με υστέρηση 5 εργασίμων ημερών .

3. Η παραλαβή συνταγών ΕΟΠΥΥ θα γίνει το αργότερα την Τετάρτη 6-6-2012 με σκοπό να ελεγχθούν ότι δεν περιλαμβάνουν συνταγές μετά τις 22-5 . (από το ΔΣ και το ΠΣ και αντιπροσώπους στον ΠΦΣ )

4. σχετικά με το ΤΣΜΕΔΕ και την Αεροπορία για το μεν πρώτο να περιμένουμε να διευκρινισθεί η τυχόν συμμετοχή του στον ΕΟΠΥΥ ενώ για Αεροπορία να αφήσουμε να περάσουν κάποιες μέρες (μας έχει δοθεί υπόσχεση άμεσης πληρωμής )

Υ.Γ. : μετά την συνεδρίαση του ΔΣ έγινε η οριστική τακτοποίηση των ραφιών και των φαρμάκων στα ράφια του κοινωνικού φαρμακείου . Είναι επιτακτική ανάγκη τις δύσκολες αυτές μέρες που περνάμε και εμείς και όλος ο κόσμος να ανταποκριθούμε στον κοινωνικό μας ρόλο. Αν έχετε υπ όψη σας κάποιον ο οποίος θεωρείτε ότι δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ανταποκριθεί στην αγορά φαρμάκων μπορείτε να τον προτείνετε στο κοινωνικό φαρμακείο . Συμπληρώστε την φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα και στείλτε τη στα μέλη του ΔΣ . Διευκρηνηστε όπου σας ρωτούν ότι το κοινωνικό φαρμακείο δεν μπορεί να καλύψει την κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ . Απλά γίνεται μια προσπάθεια φάρμακα αντί να πάνε στα σκουπίδια να δοθούν σε οποίον δεν έχει απολύτως καμία άλλη δυνατότητα προμήθειας . Επικοινωνήστε την προσπάθεια σε γιατρούς , κοινωνικούς λειτουργούς . Είναι στην δικιά σας κρίση αν θα προτείνετε κάποιον . Εξηγήστε όμως ότι δύσκολα θα βρεθούν ακριβώς ίδια φάρμακα . Είναι ομαδοποιημένα σε κατηγορίες και σε συνεννόηση με το γιατρό μπορεί να γίνει αλλαγή σε κάποιο διαθέσιμο . Οι συσκευασίες μπορεί να είναι κατεστραμμένες η ανοιγμένες η χωρίς κουτί. Κάντε απόλυτα κατανοητό ότι δεν μπορεί να εξασφαλισθεί μια συνεχής ροή χρόνιων φαρμάκων .

Τα κουτιά ιδίως τα ακριβά σφραγίζονται με σφραγίδα « κοινωνικό φαρμακείο – δωρεάν χορήγηση ή καταστρέφονται οι συσκευασίες . Ζητήστε από τον κόσμο φάρμακα .

Για τον Φαρμακευτικού Σύλλογο Μεσσηνίας

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γραμματέας

ΚΑΜΙΝΙΩΤΗΣ ΣΤ.                                             ΠΟΝΤΙΚΗΣ ΧΡ.