ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Απαράδεκτη δήλωση Κουκουλόπουλου για τον εκλιπόντα συνάδελφο


Μετά το σάλο που προέκυψε από την προκλητική δήλωση του κ. Μπεγλίτη, αναστάτωση έχει προκύψει κι από τις δηλώσεις του  υφυπουργού Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλου για την αυτοκτονία του συνταξιούχου στο Σύνταγμα, που έκανε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο Σκάι.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών είπε χαρακτηριτιστικά:
» Διευκρινίζω λοιπόν ότι χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπα  ότι:  Ο άνθρωπος αυτός ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός που σημαίνει ότι όσα χρόνια και αν περάσουν δε θα έψαχνε στα σκουπίδια.  Ότι δηλαδή δεν ήταν απελπισμένος, αλλά από το σημείωμά του προκύπτει ότι είχε υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Και πως ο ίδιος σχετίζει την αυτοκτονία του με την κατάσταση που βιώνει μία ολόκληρη κοινωνία, απαντώντας – κατά τη γνώμη μου – στα γιατί της επιλογής του. 
Ότι με το σημείωμά του απαντά στα γιατί της επιλογής του που προκαλεί αφωνία και περισυλλογή, αλλά μιλάει στο όνομα μίας ολόκληρης κοινωνίας που χειμάζεται και δοκιμάζεται σκληρά.  Ότι πρέπει όλοι να σημειώσουμε την αναφορά του στους νέους, ότι κανείς δε μπορεί να προσπεράσει αυτό το γεγονός και πως πρέπει να δοθεί μία άμεση απάντηση.
Ότι δε μπορώ να συμφωνήσω στο ότι συμμετέχω σε μία «κυβέρνηση Τσολάκογλου» αλλά ως πολιτικός που εκλέγεται έχω χρέος να κινητοποιηθώ μετά από αυτό το σημείωμα,  όπως έχουμε όλοι.
Και τελικά προφανώς δεν είπα ότι ο άνθρωπος αυτός ευθύνεται για την άνοδο της φαρμακευτικής δαπάνης από 4 δις στα 9 δις ευρώ όπως υπαινικτικά αναφέρεται στο δημοσίευμά σας. Αλλά ακριβώς ως συνταξιούχος φαρμακοποιός με υψηλό μορφωτικό επίπεδο όπως φαίνεται από το σημείωμα που άφησε, αν είχε επιλέξει έναν άλλο δρόμο θα μπορούσε να δώσει πολύτιμες πληροφορίες για αυτό το θέμα. Δηλαδή να συμβάλλει.
Ουδείς καλόπιστος και καλοπροαίρετος παρατηρητής μπορεί να δει ασέβεια ή ακόμα και κυνισμό σε όλα τα παραπάνω.
Ο υφυπουργός φέρεται να είχε δηλώσει τα παρακάτω:
«Εάν ο ίδιος άνθρωπος είχε άλλη προσέγγιση, θα μπορούσε να μας βοηθήσει και πολύ καλά για το πώς τα 4 δισ. του 2004 για δαπάνες φαρμάκου έγιναν 9 δισ. μέσα σε λίγα χρόνια».