ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Φ.Σ.Καβάλας: Καταργεί τα αγροτικά ιατρεία το Υπουργείο Υγείας;;;


Καταργεί τα Αγροτικά ιατρεία το Υπουργείο Υγείας με την απόφασή  να επιβάλλει "πρόστιμο" στον ιατρό για κάθε χειρόγραφη συνταγή  που συνταγογραφεί  στον ασθενή.
Με δεδομένο ότι κανένα Αγροτικό ιατρείο δε διαθέτει μηχανοργάνωση για ηλεκτρονική συνταγογράφηση   (ηλ. υπολογιστή,ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο,εκτυπωτή και τα σχετικά αναλώσιμα), πολλά μάλιστα δεν διαθέτουν καν τηλέφωνο ,είναι αναμενόμενο  και ήδη συμβαίνει ,κανένας ιαρός να μη δέχεται να συνταγογραφεί φάρμακα χειρόγραφα στους ασφαλισμένους  και να χρεώνεται με 1 ευρώ πρόστιμο για κάθε συνταγή.

Ώς εκ τούτου τα Αγροτικά ιατρεία προφανώς καταργούνται με όλες τις συνέπειες που αυτό επιφέρει στη Δημόσια Υγεία.
Διερωτώμεθα εαν ο κατήφορος της Υγείας έχει τέλος  και εάν ο νομοθέτης (Υπουργείο Υγείας)  έχει συναίσθηση των ευθυνών του  για τις αποφάσεις που λαμβάνει.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι σε περιοχές της επαρχίας καθώς και σε τουριστικές περιοχές, νησιά κ.λ.π. το Αγροτικό ιατρείο αποτελεί πολλές φορές αποκλειστικό σημείο πρωτοβάθμιας περίθαλψης τόσο για τους ασθενείς και τους συνταξιούχους  όσο και για τους τουρίστες  που επισκέπτονται τη χώρα μας.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι υποδομές για ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα έπρεπε να προηγηθούν των αποφάσεων (σωστών κατά τα άλλα) για υποχρεωτική και καθολική εφαρμογή της σε όλους τους ιατρούς που συνταγογραφούν για τα ασφαλιστικά ταμεία.





H πρόεδρος                                       Ο γραμματέας


Σίσσυ Ρακιτζή                               Ανδρέας Κωνσταντινίδης