ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Ανταπόκριση από τη Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ

Διαρκής ροή ειδήσεων...

Καλημέρα από τα γραφεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην Αθήνα.
Οι αντιπρόσωποι που κατέφθασαν από όλη την Ελλάδα, έκαναν πηγαδάκια με τα μέλη του προεδρείου που βρίσκονταν εδώ από πολύ νωρίς. Ήδη υπάρχει μια πρώτη γεύση όσων θα επακολουθήσουν.
Σύμφωνα με όσα ακούγονται οι αντιπρόσωποι είναι έτοιμοι να υϊοθετήσουν τη σκληρότερη στάση που μέχρι σήμερα έχουν αποδείξει πως μπορούν να κρατήσουν.

Αναμένεται η ενημερωση από τον κύριο Αμπατζόγλου και η τοποθέτησή του για τα σημεία του νέου μνημονίου που μας αφορούν.


Με την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης του ΠΦΣ, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον αιφνίδιο χαμό του Γενικού Γραμματέα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας.
Έγινε ανάγνωση όλων των επιμέρους ανακοινώσεων και αναφορά σε δημοσιεύματα εφημερίδων. 
Πέμπτη φάλαγγα οι ανώνυμοι που ακούγονται… τέρμα η ανοχή, η κακόπιστη κριτική θα αντιμετωπιστεί κακόπιστα.
Όσον αφορά το rebate αυτό που ξεκαθαρίστηκε είναι ότι στο εξής θα καταχωρείται άμεσα επί του τιμολογίου και δε θα παρακρατείται μετα. Δε συνδέεται δηλαδή με την άμεση πληρωμή. 
Συνίσταται να αποφευχθεί οποιαδήποτε διαμάχη με τους ιατρούς, αντίθετα να υπάρχει ομόνοια και σύμπνοια στο χώρο της υγείας, τώρα που μαστιζόμαστε όλοι.
Μόνιμη και πάγια θέση του ΠΦΣ είναι η εφαρμογή της συνταγογράφησης με δραστική ουσία αλλά όχι με φάρμακα από το Μπαγκλαντες. 
Ο ΠΦΣ εξουσιοδοτείται από το σώμα να δράσει άμεσα και μαζικά όταν το νομοσχέδιο πάει για ψήφιση!
Ο πρόεδρος κύριος Αμπατζόγλου εξήγησε στους αντιπροσώπους ολόκληρο το νομοσχέδιο και όπως είπε δε θα δεχθούμε άλλη μείωση στο ήδη σακατεμένο ποσοστό κέρδους μας.
Το άρθρο 26 που αναφέρεται στο πλαφόν, είναι τελείως ανεφάρμοστο! 
Όσον αφορά το ωράριο, συνχίζουμε τον αγώνα μας και περιμένουμε την απόφαση του Σ.τ.Ε. 
Για τα γάλατα πρώτης βρεφικής ηλικίας είπε πως θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη γιατί μας αφαιρείται ύλη που μας έχει κατοχυρώσει η Ευρώπη.
Θα διεκδικήσουμε δικαστικά με προσφυγές και διαταγές πληρωμών τα χρήματα που οφείλουν τα μικρά ασφαλιστικά ταμεία, ο κάθε σύλλογος ξεχωριστά. 
Ο κύριος Γαλανόπουλος πήρε το λόγο και μίλησε ενωτικά, θέτοντας με σωστό τρόπο όλα τα δεδομένα της κρίσης. 
Ο κύριος Σοφιανόπουλος έκανε αιχμηρές τοποθετήσεις και τώρα η συνέλευση βρίσκεται προς το τέλος της με τους αντιπροσώπους να κάνουν τις τελευταίες τους τοποθετήσεις. 
Περιμένουμε το Δελτίο Τύπου του Πανελληνίου το οποίο και θα σας κοινοποιήσουμε άμεσα!