Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Αμπατζόγλου: Δεν θα ισοπεδώσουμε τη φαρμακευτική περίθαλψη

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF

ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

«Να μην ισοπεδώσουμε την φαρμακευτική περίθαλψη» στο όνομα του Μνημονίου , ζήτησε απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Αντώνη Δημόπουλο ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θεόδωρος  Αμπατζόγλου, μιλώντας σε σημερινή πρωινή ενημερωτική εκπομπή στη ΝΕΤ. Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής ΕΔΩ.
Ο κ. Αμπατζόγλου δήλωσε πως η μόνη λύση είναι ο αυστηρός έλεγχος και η εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Αναφερόμενος στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου  Υγείας που κατατέθηκε στην βουλή ζήτησε από το Υπουργείο να ακούσει τις προτάσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για το θέμα του ωραρίου που επανέρχεται αδικαιολόγητα , όπως επίσης και για τις διατάξεις που αφορούν την μείωση του ποσοστού κέρδους.
Σχετικά με το θέμα των γενοσήμων ανέφερε πως ότι κυκλοφορεί είναι εγγυημένο αλλά δεν υπάρχει εγγύηση για ότι εισαχθεί. «Θέλουμε να είμαστε σίγουροι για ό,τι παίρνει ο κόσμος» , ανέφερε χαρακτηριστικά.ΠΑΡΑΛΟΓΟ   ΚΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Παράλογο και ανεφάρμοστο χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου το άρθρο του σχεδίου νόμου που αναφέρεται στην μη πληρωμή των ταμείων για το υπερβάλλον ποσό της φαρμακευτικής δαπάνης.

Ο κ. Αμπατζόγλου απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Αντώνη Δημόπουλο τόνισε ότι « εμείς θα επιμείνουμε στην λύση που προτείνουμε για το ωράριο και δεν θα αφήσουμε να δημιουργηθούν 15-20 μεγαλοφαρμακοποιοί με βάση τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο».

«Δεν μπορώ να καταλάβω – είπε χαρακτηριστικά - την εμμονή του υπουργού στο θέμα του ωραρίου. Εμείς για παράδειγμα προτείνουμε 500 φαρμακεία επιπλέον ανοικτά και όχι μόνο 50 σύμφωνα με το σχέδιο νόμου  για το λεκανοπέδιο της Αττικής.
Ο κ. Αμπατζόγλου ανέφερε χαρακτηριστικά «απαιτούμε να δούμε σήμερα το σχέδιο νόμου» και συνέχισε πως «στις επόμενες ημέρες αλλάζουν όλα. Οι 10 ημέρες που ακολουθούν είναι μια μαύρη περίοδος για την χώρα. Πρέπει να προστατευτεί η Υγεία του κόσμου».
Σχετικά με τα αντίγραφα φάρμακα, ο κος Αμπατζόγλου, δήλωσε πως οι φαρμακοποιοί είναι επιφυλακτικοί όχι για τα  σκευάσματα που ήδη κυκλοφορούν, αλλά τους προβληματίζει η αθρόα και ανεξέλεγκτη εισροή νέων αντιγράφων σκευασμάτων. Ζητάμε να διατεθούν πιστοποιητικά βιοϊσοδυναμίας.