ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Σκάνδαλο με ύποπτα εμφυτεύματα σιλικόνης


Ανησυχία επικρατεί στη Γαλλία από το σκάνδαλο των επικίνδυνων εμφυτευμάτων σιλικόνης.
Έγινε γνωστό, ότι η γαλλική εταιρία παραγωγής τους PIP χρησιμοποιούσε σιλικόνη που προοριζόταν για βιομηχανική χρήση, στην προσπάθειά της να μειώσει τις δαπάνες της.
Το εν λόγω υλικό απαγορεύθηκε πέρσι στη Γαλλία, ενώ στο μεταξύ έκλεισε και η εταιρία PIP.
Περίπου 30.000 Γαλλίδες υπολογίζεται ότι φέρουν τα επικίνδυνα εμφυτεύματα σιλικόνης. Τώρα εκφράζονται σοβαροί φόβοι, ότι αυτά μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές καλούν όσες γυναίκες φέρουν την ύποπτη σιλικόνη να προχωρήσουν σε επέμβαση αφαίρεσης. Παρόλα αυτά, τονίζεται ότι η κίνηση αυτή έχει προληπτικό χαρακτήρα και δεν υφίσταται κανένας λόγος για πανικό.
Ο κ. Λοράν Τιερί, εκπρόσωπος της γαλλικής υγειονομικής υπηρεσίας, λέει ότι υπάρχει ο κίνδυνος τα εμφυτεύματα να «σκάσουν», αλλά ακόμη και τότε «δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου ή πρόκλησης θανάτου».


Το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας εξ αμελείας ερευνά η δικαιοσύνη


Τουλάχιστον οκτώ γυναίκες, οι οποίες έφεραν ελαττωματικά εμφυτεύματα της εταιρίας PIP, εμφάνισαν καρκίνο, ενώ δύο έχουν πεθάνει.
Η γαλλική δικαιοσύνη προχωρά σε έρευνες για να διαπιστώσει, αν υπάρχει ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας από αμέλεια.
Για λόγους ασφαλείας παροτρύνονται τώρα και οι 30.000 γυναίκες, που φέρουν εμφυτεύματα της ίδιας εταιρίας, να προχωρήσουν σε αφαίρεσή τους.
Τα έξοδα για την επέμβαση αφαίρεσης θα αναλάβουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ωστόσο οι Γαλλίδες θα αναγκαστούν να πληρώσουν τα περίπου 4.000 ευρώ που απαιτούνται για την προσθήκη των νέων εμφυτευμάτων.

Τα ύποπτα εμφυτεύματα της εταιρίας PIP έχουν εξαχθεί και σε άλλες χώρες, μεταξύ αυτών και στη Γερμανία.
Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν γίνει γνωστές 19 περιπτώσεις γυναικών στη γερμανική επικράτεια, των οποίων τα εμφυτεύματα σιλικόνης έχουν σκιστεί μέσα στο σώμα τους.
Πηγή: DirectNews.gr