ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Δηλώσεις Βουδούρη, Τούντα και Λοβέρδου… Ασυμφωνία χαρακτήρων ή συμφερόντων;

ΑΝ δεν ξέραμε πως είναι στην ίδια κυβέρνηση, τότε θα νόμιζε κανείς πως είναι αντίπαλοι…

Δηλώσεις Γεράσιμου Βουδούρη, Διοκητή ΕΟΠΥΥ:


"Οι πληρωμές των φαρμακοποιών θα γίνουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. 
Ως μονοψωνιστής θα πρέπει να διαπραγματευτώ με την φαρμακοβιομηχανία την ασφαλιστική τιμή 
για το φάρμακο. 

Δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε άλλο με το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών. 
Αυτό καταντάει να είναι μια σύγκρουση για τη σύγκρουση, καθώς δεν περιμένουμε κάτι απο αυτή τη μείωση. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με λογικές νικητών και ηττημένων αλλά μονο με συνεργασίες. 


Συμβάσεις για τους ιατρούς δεν θα υπάρχουν για όλους αλλα θα πρέπει να υπάρχει δικαίωμα συνταγογράφησης σε όλους.
Οι ασφαλιστικές εισφορές εισφορές των ταμείων θα εκχωρηθούν στον ΕΟΠΥΥ και επαρκούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις του.
Σταδιακά θα πρέπει να υπάρξει πιστοποιηση όσων έχουν οποιαδήποτε σύμβαση με 
τον ΕΟΠΥΥ” 



Δηλώσεις Γιάννη Τούντα, Προέδρου ΕΟΦ:
Τη έντονη διαφωνία του με την τρόικα για το θέμα της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης εκφράζει ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων Γιάννης Τούντας, προειδοποιώντας ότι, εάν εφαρμοστούν οι «διαταγές» της, θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές!
Ο κ. Τούντας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν είναι εφικτός ο στόχος που θέτει η τρόικα για ψαλίδισμα 2,2 δισ. ευρώ από τα φάρμακα μέσα στο 2012, καθώς εκτιμά ότι ρεαλιστικός στόχος είναι η μείωση μόνο ενός δισ. ευρώ, διαφορετικά «θα κοπούν από τους ασθενείς σημαντικά για την υγεία τους σκευάσματα», όπως τόνισε σε ομιλία του, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, με θέμα τη Δημόσια Φαρμακευτική Δαπάνη, κατά τη διάρκεια του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας.
Ο πρόεδρος του ΕΟΦ είπε μεταξύ άλλων: «Ο περιορισμός του όγκου της κατανάλωσης φαρμάκων, ο έλεγχος της σύνθεσης της κατανάλωσης με την ενίσχυση των γενοσήμων και η καταπολέμηση της παρανομίας είναι τα μέτρα που θα πρέπει να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα μέτρα που αφορούν κυρίως τις τιμές και το rebate (επιστροφή ποσοστού από τον τζίρο των φαρμακοποιιών στα ασφαλιστικά ταμεία) για τη μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης κατά ένα δισ. ευρώ, που αποτελεί εφικτό και ρεαλιστικό στόχο για το 2012, σε αντίθεση με τον στόχο που βάζει η τρόικα για περιορισμό της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης στο 1% του ΑΕΠ, που αντιστοιχεί στα 2,2 δισ. ευρώ και υπολογίζεται μείωση κατά 1,3 δισ. ευρώ».
Ο στόχος αυτός του Μνημονίου θα πρέπει να αναθεωρηθεί, γιατί η επιδίωξή του θα έχει πολλές αρνητικές συνέπειες, θέτοντας μεταξύ άλλων σε κίνδυνο την παροχή πολλών σημαντικών φαρμάκων για την υγεία του ελληνικού πληθυσμού». 


Δηλώσεις Ανδρέα Λοβέρδου, Υπουργού Υγείας: 



  • Η υγεία είναι καυτό θέμα, εγώ δίνω όλο μου τον εαυτό, θέλω να μιλήσουμε, αν μου κάνετε αυτή την τιμή θα είστε ο μοναδικός, δεν συζητά κανείς για την υγεία παρά μόνο αν πεθάνει κανένας άνθρωπος. Ο Γενάρης θα είναι καυτός μήνας από κινητοποιήσεις και από θέματα της υγείας, από μειώσεις ποσοστών κέρδους…
  • Δήλωσε επίσης πως στη συνέντευξη τύπου της 28ης Δεκεμβρίου θα εξαγγείλει τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών!