ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Κοινή επιστολή ΣΥ.ΦΑ. Θεσ/νίκης και Φ.Σ.Θεσ/νίκης για τη Bayer


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως θα διαπιστώνετε και από την δημοσιότητα που έχει λάβει το θέμα στα Μ.Μ.Ε., οι φαρμακαποθήκες πανελλαδικά δέχονται μία απαράδεκτη επιστολή από την φαρμακευτική εταιρία BAYER, για πληρωμή μετρητοίς των παραγγελιών τους.
Ο ΣΥ.ΦΑ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσ/νίκης προχώρησαν σε κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων όπου με βάση το απαράδεκτο της απαίτησης,αποφάσισαν η Συνεταιριστική μας αποθήκη και τα φαρμακεία να μην διαθέτουν τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας εφόσον αυτή επιμείνει στην καταχρηστική της απόφαση.

Ο ΣΥ.ΦΑ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ είναι ο μεγαλύτερος πελάτης – συνεργάτης της BAYER και δεν δέχεται αυτή την αντιμετώπιση. Στην 79χρονη παρουσία του, δεν έχει καθυστερήσει ποτέ καμία πληρωμή ούτε για 1 ώρα. Η οικονομική του ευρωστία και η θέση του στην φαρμακευτική αγορά δεν επιτρέπουν καμία αμφισβήτηση των δυνατοτήτων αποπληρωμής των υποχρεώσεών του. Ως εκ τούτου δεν ευσταθεί καμία επίκληση επισφαλειών και μή εξασφάλιση της BAYER από ασφαλιστικές εταιρίες, τη στιγμή μάλιστα που όλες οι Τράπεζες και οι ασφαλιστικές παρακαλούν να έχουν πελάτες σαν εμάς.   
Δυστυχώς δεύτερες σκέψεις μας οδηγούν σε συμπεράσματα άλλου είδους, όπως για παράδειγμα ότι η BAYER είναι το όχημα και η αρχή για μια γενικευμένη επίθεση στον κλάδο μας (και ιδιαίτερα στο χονδρεμπόριο) με άγνωστο αποτέλεσμα.
Η συγκεκριμένη απόφαση είναι καταχρηστική. Η BAYER εκμεταλλεύεται και καταχράται τη δεσπόζουσα θέση που έχει στην αγορά και για το λόγο αυτό σε συνεργασία με την Ο.Σ.Φ.Ε. θα διερευνηθεί και νομικά το θέμα με προσφυγές στην Ελληνική αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού καθώς επίσης και οι ευθύνες της εταιρίας για ενδεχόμενη πρόκληση υποβάθμισης της ομαλής τροφοδοσίας.
Είναι απαράδεκτο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, άνθρωποι και εταιρίες που κέρδισαν από την Ελλάδα με τη λειτουργία τους στη χώρα μας, να θέτουν πρώτοι το λίθο στο δρόμο που θα οδηγήσει στην ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της Ελληνικής οικονομίας.
Η κοινή απόφαση των δύο οργάνων μας γνωστοποιείται στην Ο.Σ.Φ.Ε. για τις περαιτέρω συντονισμένες ενέργειές μας καθώς επίσης και σε όλη την ιατρική κοινότητα της περιοχής εμβέλειάς μας ώστε να γνωρίζουν τους λόγους των ελλείψεων σε φάρμακα που θα δημιουργηθούν.
Ήδη οι πλάτες των φαρμακοποιών σηκώνουν μεγάλο βάρος των ασφαλιστικών δαπανών της χώρας. Είναι πέρα των δυνατοτήτων μας να απορροφήσουμε και άλλες που απορρέουν από την συγκεκριμένη οικονομική πολιτική. Μετά τη κοινή απόφαση των δύο οργάνων μας, δηλώνουμε ευθέως ότι ΔΕΝ δεχόμαστε να πληρώνουμε μετρητοίς τα φάρμακα που θα πληρωθούν σε εμάς μετά από μήνες.    
Συνάδελφοι, καλείστε να στηρίξετε την επιλογή του Συλλόγου μας και του ΣΥ.ΦΑ. γιατί μόνο ενωμένοι σαν μια γροθιά θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις αυθαιρεσίες των φαρμακευτικών εταιριών και της πολιτείας.     
     Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
                        ΛΑΖ.  ΦΑΡΣΑΚΗΣ                                           ΚΥΡ. ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
                Πρόεδρος Δ.Σ.                                                Πρόεδρος Δ.Σ.
ΣΥ.ΦΑ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                   Φ.Σ.Θ.
Πηγή: www.syfathess.gr