ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Τι έγιναν άραγε τα πράσινα πηγάδια στο Λαύριο;

Ένας χρόνος πέρασε από τότε που ξεκίνησε εκείνος ο τρομερός πόλεμος λάσπης εναντίον των φαρμακοποιών όλης της χώρας με όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας, στρατευμένα και μη, να βάλλουν μύδρους εναντίον μας με αφορμή μια ανακάλυψη στο Λαύριο. 
Για όσους δε θυμούνται, είχαν βρεθεί συσκευασίες φαρμάκων μέσα σε πηγάδια, από τα οποία έλλειπαν οι ταινίες γνησιότητας, όμως όχι και το περιεχόμενο. Ήταν ηλίου φαεινότερο πως είχε στηθεί κάποια κομπίνα. Αμέσως το θέμα πήρε διαστάσεις και απασχολούσε καθημερινά τα μέσα ενημέρωσης. Ήταν βούτυρο στο ψωμί όλων όσων έψαχναν μια αφορμή να λοιδορήσουν τον Έλληνα φαρμακοποιό, και δυστυχώς αυτοί δεν ήταν, μα ούτε  τώρα είναι λίγοι. Βρέθηκε δηλαδή αλλη μια αφορμή για ένα άνευ προηγουμένου διασυρμό ολόκληρου του κλάδου με γενικότητες και σαφή υπονοούμενα που καμμιά φορά έφταναν στα όρια της συκοφαντίας, όσον αφορά την εντιμότητα των φαρμακοποιών.
Επειδή όμως η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια, αποκαλύφθηκε η κομπίνα και βρέθηκαν οι ένοχοι. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή το θέμα θάφτηκε και δεν ξανακούσαμε ποτέ για τα φάρμακα στα πηγάδια. Φυσικά η ζημιά είχε ήδη γίνει και το όνομά μας είχε ήδη αμαυρωθεί. Με μισό μάτι μας κοιτούσαν οι ασθενείς μας, αυτά είναι τα κακά της παραπληροφόρησης.
Όλα αυτά, ώσπου κάποιοι θαρραλέοι βγήκαν και είπαν δυνατά και ξεκάθαρα την αλήθεια. Ήταν Μαρτιος του 2011, όταν σε αυτό το blog αναμεταδώσαμε τα στοιχεία που ήρθαν στο φως από κάποια ανεξάρτητα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι ένοχοι που ήταν σύντροφοι στη ζωή και στην πολιτική, ανήκαν στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος και μάλιστα ήταν ενεργά μέλη της πολιτικής σφαίρας καθότι υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ η μία, πρώην αιρετός της αυτοδιοίκησης ο άλλος. Μπορείτε να θυμηθείτε όλες τις λεπτομέρειες εκείνης της υπόθεσης ΕΔΩ (επισυνάπτεται και η λίστα με τις πηγές).
Το ερώτημα: Τι απέγιναν οι ένοχοι, τιμωρήθηκαν; Γιατί θάφτηκε το θέμα;