ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ο ΟΠΑΔ προσανατολίζεται σε ατομικές συμβάσεις με τους φαραρμακοποιούς

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΞΟΜΑΛΥΝΘΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Ο ΟΠΑΔ προσανατολίζεται σε ατομικές συμβάσεις με τους φαρμακοποιούς


Σε ατομικές συμβάσεις με τους φαρμακοποιούς προσανατολίζεται τώρα ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, προκειμένου να μπορέσει να εξομαλυνθεί η αγορά από πς συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις οι οποίες ταλανίζουν εδώ και καιρό τους ασφαλισμένους. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ κ. Κυριάκος Σουλιώτης, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, με επίκεντρο τους ασφαλισμένους του Δημοσίου.
Σύμφωνα με τον κ. Σουλιώτη, ξεκίνησε από χθες η πληρωμή των φαρμακοποιών για πς οφειλές του 2010. Η πληρωμή αφορά σε 220 εκατ. ευρώ τα οποία έχουν ήδη δοθεί και εκκρεμούν επιπλέον 85 εκατ. ευρώ για το 2010. Ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ διευκρίνισε όπ μέσα στο καλοκαίρι θα έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές των φαρμακοποιών Αττικής.


Εν τω μεταξύ, κανονικά χορηγούν από χθες οι φαρμακοποιοί της Απικής τα 89 φάρμακα υψηλού κόστους στους ασφαλισμένους του Δημοσίου, ενώ κανονικά εξυπηρετούνται πλέον οι ασφαλισμένοι και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) από τα φαρμακεία της Απικής, με νεότερη απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Απικής. Χθες, συνάντηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος είχε ο διοικητής του Οργανισμού, κ. Γεράσιμος Βουδούρης, με τα προεδρεία ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ, Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Αυτοκινηποτών και των Ενώσεων των συνταξιούχων καθώς και με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Απικής κ. Κωνσταντίνο Λσυράντο. Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο αιτία για την αναστολή της απόφασης είναι οι συνεχείς και αξιόλογες προσπάθειες που καταβάλλει η διοίκηση του ΟΑΕΕ για εξόφληση των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς».



Πηγή: Εφημερίδα Κέρδος 04/05/2011