ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΣΥ.ΦΑ. Θεσ/νίκης: Πρόσκληση σε πολιτιστική εκδήλωση


Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,
του ΟΜΙΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΥ.ΦΑ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ,
έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν
στην πολιτιστική εκδήλωση
που θα πραγματοποιηθεί
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΄΄ΜΥΛΟΣ΄΄
με θέμα:
΄΄LEONARDO DA VINCI
ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ΄΄
την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 και ώρα 20:00.

  
Με τιμή,
για το Δ.Σ.
του Ομίλου Επιχειρήσεων ΣΥ.ΦΑ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛAZ. ΦΑΡΣΑΚΗΣ                      ΑΠ. ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ
  
                                                     Η πρόσκληση ισχύει για 2 άτομα.
Πρόγραμμα εκδήλωσης             Παρακαλούμε απαντήστε έως 8/4/11
στην επόμενη σελίδα                                         στο τηλ. 2310 250655
                                                                  ΄΄Tsakalou interactive P.R.΄΄

ΕΚθΕΣΗ
LEONARDO DΑ VINCI
ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
ΠΟΛΥΧΟΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛIΤΙΣΜΟΥ «ΜΥΛΟΣ»
Η εντυπωσιακή έκθεση «Leonardo da Vinci, Εφευρέτης και Επιστήµονας», που έχει καταπλήξει το κοινό σε τρεις ηπείρους, συγκεντρώνοντας περίπου 5.000.000 επισκέπτες, φιλοξενείται στην Θεσσαλονίκη, στον πολυχώρο τέχνης και πολιτισµού «ΜΥΛΟΣ».
Χειροποίητες ρεπλίκες 25 µηχανών του μεγαλοφυούς επιστήμονα και καλλιτέχνη, 118 «οµοιοτυπικά» αντίγραφα σχεδίων, σηµειώσεων, σκαριφηµάτων, επιστολών και µελετών και 8.000 ηλεκτρονικές εικόνες, θα παρουσιάζονται στον χώρο του Μύλου από τις 5/2 µέχρι τις 5/6.
Τα 118 σχέδια, εγκεκριμένα από την Ακαδηµία Da Vinci, αποτελούν µία από τις ελάχιστες συλλογές «οµοιοτυπικών» αντιγράφων παγκοσµίως, που δηµιουργήθηκαν µε στόχο να προστατευτούν τα εξαιρετικά φωτοευαίσθητα πρωτότυπα.
Τα σχέδια καλύπτουν όλο το φάσµα των δραστηριοτήτων του Ντα Βίντσι: ανατοµία, µαθηµατικά-γεωµετρία, µηχανική, ιπτάµενες µηχανές, χρονοµετρία, γέφυρες-κανάλια, αρχιτεκτονική, στρατιωτική µηχανική.
Οι επισκέπτες της έχουν τη δυνατότητα για ένα νοητό ταξίδι στον κόσµο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι µέσα από 12 οθόνες αφής, έξι προγράµµατα πολυµέσων και 8.000 εικόνες, που καλύπτουν τα εξής θέµατα: αναγέννηση, η ζωή του Λεονάρντο, ο Λεονάρντο µηχανικός και αρχιτέκτων, η γέφυρα ως σύµβολο, γέφυρες, ανατοµία.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας - Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευµάτων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήµου Θεσσαλονίκης και της ΔΕΘ. Υποστηρικτές της είναι ο ΕΟΤ, τα επιµελητήρια Ελληνοϊταλικό, Εµπορικό & Βιοµηχανικό και Βιοτεχνικό Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Πολιτισµού (Μουσείο Φωτογραφίας) και το Πανεπιστήµιο Μακεδονίας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
20:00 – 22:00 ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΞΕΝΑΓΟΥΣ.
ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ, ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ, BAR ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ LIGHT BUFFET.
22:00 -
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ABSOLUTE PERFORMER ΕΥΗ ΣΙΑΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ, ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.