ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Τα νέα της ημέρας



  • Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε χτες μπροστά σε τρείς συναδέλφους του βουλευτές (Κατρίνης, Κωνσταντόπουλος, Βαγιωνάς) πως έχει ήδη πετύχει τους στόχους που είχε θέσει ως προϋπόθεση για την παραμονή του στον υπουργικό θώκο μέχρι 31 Μαρτίου
  • Επίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του, νέος στόχος του είναι να εκδόσει νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων άμεσα, τώρα που πήρε στο Υπουργείο του αυτή την αρμοδιότητα, όπου η κυρίαρχη αλλαγή θα είναι αυτή της μεγάλης πτώσης των τιμών των γενοσήμων φαρμάκων, από το 85-90% της τιμής των πρωτοτύπων που βρίσκονται σήμερα στο 60% αυτής, σύμφωνα με προηγούμενη δέσμευσή του (εννοεί σύμφωνα με ευρωπαϊκή οδηγία, άσχετα αν θέλει να φαίνεται δική του δέσμευση, αφού στην Ελλάδα η τιμές τους είναι εξωφρενικά ψηλές σε σχέση με τα πρωτότυπα, κάτι που συμβαίνει μόνο εδώ). Σκοπός του δήλωσε, δεν είναι να συνθλίψει τα φθηνά γενόσημα των 5-6€ αλλά να μειώσει τις τιμές των ακριβότερων.
  • Τα Ασφαλιστικά Ταμεία των οποίων οι ασφαλισμένοι δε θα χαίρουν της επί πιστώση χορήγησης φαρμάκων από 1/4 είναι ΔΕΗ, Λιμενικό και Εμπορική Τράπεζα.
  • Το καλύτερο: Ο ΕΟΦ με ανακοίνωσή του προχωρά στην άρση της απαγόρευσης εξαγωγής για άλλα 11 φάρμακα - φαίνεται πως θεωρεί πως αντιμετωπίστηκε το θέμα των ελλείψεων - αφήνοντας πλέον στη συγκεκριμένη λίστα μόνο 5 φάρμακα που απαγορεύεται η εξαγωγή τους. Μάλλον υπέκυψε σε πιέσεις, απειλές και προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
  • Οι φαρμακοποιοί σύμφωνα με τις σημερινές εφημερίδες, βρίσκονται στη λίστα των φορολογούμενων που θα ελεγχθούν άμεσα για φοροδιαφυγή. Είναι από τα ωραία ανέκδοτα της ημέρας, καθώς αδυνατούμε να συλλάβουμε τον τρόπο που φοροδιαφεύγει ένας φαρμακοποιός που το 85% των πωλήσεών του γίνεται με θεωρημένα τιμολόγια προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Η παρουσία μας στη λίστα που δημοσιεύουν οι εφημερίδες, μάλλον είναι για δημιουργία εντυπώσεων και καλλιέργεια αρνητικού κλίματος εναντίον μας.
  • Συνεχίζεται μέχρι της 15 Απριλίου η συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ σε απλά χαρτιά από τους ιατρούς συμβεβλημένους με ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ, αφού το ΙΚΑ εξέδωσε μεν ανακοίνωση προ ημερών πως από 1/4 θα συνταγογραφούν μόνο ηλεκτρονικά ή σε συνταγολόγια που θα τους παρέχει το ίδρυμα, όμως λόγω οργανωτικών προβλημάτων οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΙΚΑ δεν είχαν καν ενημερωθεί, με αποτέλεσμα να εκδοθεί από το ίδρυμα απόφαση για παράταση μέχρι τις 15 του μήνα.