ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Πρεμιέρα για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων

Σήμερα 1η Δεκεμβρίου ξεκινούν την ολοήμερη λειτουργία τους 25 νοσοκοµεία, µε στόχο την αύξηση ου τζίρου του ΕΣΥ κατά περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

H ολοήµερη λειτουργία των νοσοκοµείων µετά τις 2 το µεσηµέρι και έως τις 10 το βράδυ θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν περισσότερες ώρες καθηµερινά για εξετάσεις και επεµβάσεις στα δηµόσια νοσοκοµεία.
Όπως αναφέρεται στη σχετική υπουργική απόφαση, ως ολοήµερη λειτουργία ορίζεται η άµεση ένταξη στο πρόγραµµα των κλινικών ιατρείων που λειτουργούν τις απογευµατινές ώρες.
Σταδιακά θα ενταχθούν οι διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις, από τις οποίες αναµένεται να αυξηθούν σηµαντικά τα έσοδα του ΕΣΥ.
Τα 25 ολοήμερα νοσοκοµεία είναι:
«Αγία Σοφία»,«Αγλαΐα Κυριακού», «Ευαγγελισµός», ΚΑΤ, «Αγιος Σάββας», Γ.Ν.Αθηνών «Γ.Γεννηµατάς», «Ερυθρός», Κρατικό Νίκαιας, «Τζάνειο», «Αττικόν», «Μεταξά», «Θριάσιο»,
στη Θεσσαλονίκη: «Παπανικολάου», «Παπαγεωργίου», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο»,
και στην υπόλοιπη χώρα τα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Λάρισας, Βόλου, τα Πανεπιστηµιακά Ρίου, Ιωαννίνων και Ηρακλείου και Γενικό Ηρακλείου και Χανίων.
Στη σχετική υπουργική απόφαση αναφέρεται πως θα επιβαρύνεται το Ταµείο του ασθενούς για την ιατρική επίσκεψη αλλά και για τις διαγνωστικές, θεραπευτικές και επεµβατικές πράξεις που πραγµατοποιούνται πέραν του τακτικού ωραρίου. Οι ανασφάλιστοι θα πληρώνουν τα έξοδα από την τσέπη τους.


http://www.healthview.gr/node/26682