ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΑΔΕΥΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ




ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


1. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ ΑΡΕΤΗ
2. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
3. ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
4. ΖΑΝΝΕΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
5. ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
6. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
7. ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
8. ΤΣΙΑΜΠΑΛΗ ΧΑΡΑ
9. ΦΑΡΣΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

Π.Φ.Σ. ΤΑΚΤΙΚΟΙ


1. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
2. ΓΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3. ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
4. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
5. ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
6. ΚΙΟΣΣΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΚΩΝ/ΝΟΣ
7. ΚΩΝΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
8. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
9. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
10. ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
11. ΠΟΛΟΝΥΦΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
12. ΣΟΥΒΑΤΖΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Π.Φ.Σ. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ


1. ΒΑΛΑΡΟΥΤΣΟΥ ΧΡΥΣΗ
2. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ ΑΡΕΤΗ
3. ΓΩΓΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ
4. ΕΥΤΥΧΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
5. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΚΛΗΜΗΣ
6. ΚΑΡΑΛΙΩΛΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
7. ΚΟΥΤΟΥΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8. ΠΑΠΑΣΙΛΕΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
9. ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΑ
10. ΦΕΙΔΑΝΤΣΗΣ ΘΩΜΑΣ
11. ΦΟΥΝΤΟΥΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
12. ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Α. ΤΑΚΤΙΚΟΙ

1. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ
2. ΚΟΥΦΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
3. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Β. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

1. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2. ΦΕΙΔΑΝΤΣΗΣ ΘΩΜΑΣ
3. ΖΩΙΔΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι


Οι εκλογές του Συλλόγου μας συμπίπτουν χρονικά με την κρισιμότερη περίοδο για τον κλάδο, στα τελευταία χρόνια. Συμπίπτουν με την τιτάνια προσπάθεια της ηγεσίας του συλλόγου μας, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, για αντιμετώπιση των απεχθών όρων του μνημονίου σε βάρος των φαρμακείων και της φαρμακευτικής περίθαλψης. Τέλος, σηματοδοτούν μια νέα εποχή για τα φαρμακεία, μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Η παράταξή μας είχε στο διάστημα αυτό την ευθύνη της ηγεσίας του συλλόγου μας. Στα χρόνια που πέρασαν από τις προηγούμενες εκλογές χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις, αλλά και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και πρωτοποριακές κινήσεις. Οι μάχες που δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια είχαν σαν αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του κλάδου μας, σε αρμονία με την υπεράσπιση της φαρμακευτικής περίθαλψης του κοινού. Έτσι, σήμερα, έχουμε τη δυνατότητα να σας κοιτάξουμε και πάλι στα μάτια και να ζητήσουμε τη ψήφο σας, σίγουροι ότι κάναμε το καθήκον μας απέναντί σας.

Προωθήσαμε συνειδητά και συστηματικά την ενότητα του κλάδου, ξεκινώντας από το Διοικητικό μας Συμβούλιο. Σε όλα τα θέματα επιδιώξαμε και πετύχαμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Προς μεγάλη μας ικανοποίηση, όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ. πάρθηκαν σε απόλυτη ομοφωνία, κάτι που είναι τιμητικό για όλα τα μέλη του συμβουλίου.

Με όπλο μας την ενότητα, πετύχαμε σημαντικές νίκες και δώσαμε αποτελεσματικά πολλές μάχες:

 Στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας βρέθηκε η υπεράσπιση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των φαρμακείων, όχι με όρους συντεχνίας, αλλά ως προϋπόθεση ομαλής πρωτοβάθμιας φαρμακευτικής περίθαλψης. Οι απειλές ..........
γι’ αυτό κορυφώθηκαν τους τελευταίους μήνες, σαν συνέπεια των ασκών του Αιόλου που άνοιξε το μνημόνιο. Συμμετείχαμε έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα των φαρμακοποιών όλης της χώρας και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για να αντιμετωπίσουμε τους ύποπτους καλοθελητές, να συνεργαστούμε με την πολιτεία για την προώθηση κάθε λογικού μέτρου, αλλά και για να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σε κάθε τι που υπονομεύει τη δημόσια υγεία και τα φαρμακεία. Οι κόκκινες γραμμές που χαράξαμε σε συνεργασία με τον Π.Φ.Σ. αφορούν τα πληθυσμιακά και χωροταξικά κριτήρια ίδρυσης φαρμακείων, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, τη σταθερή λιανική τιμή των φαρμάκων και τη διατήρηση του ποσοστού κέρδους στα ίδια επίπεδα.

 Δώσαμε και δίνουμε συνεχείς αγώνες, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέτρο, μη εξαιρουμένων των νομικών. Πετύχαμε σημαντική νίκη με την απόφαση του δικαστηρίου κατά του ΟΠΑΔ, για την καταβολή τόκων στους λογαριασμούς μας.

 Διακόψαμε την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους των Ταμείων που καθυστερούσαν υπερβολικά την εξόφληση των λογαριασμών μας όπως του ΤΥΔΚΥ, των φοιτητών Παν. Μακεδονίας, του Λιμενικού, των Τραπεζών Πίστεως-Γενικής-Αμέρικαν Εξπρές, των Δικηγόρων Επαρχιών, των Συμβολαιογράφων, της Εμπορικής Τράπεζας και τέλος του ΟΠΑΔ.

 Προσφύγαμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα του Στρατιωτικού φαρμακείου στην πόλη μας.

 Αναπτύξαμε έντονη δραστηριότητα με πρωτοποριακούς θεσμούς, όπως το Φαρμακευτικό Μουσείο, που σήμερα αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς στις δύσκολες μέρες που περνά ο κλάδος, υποδεικνύει σε όλους ποιοι ήμασταν και που πηγαίνουμε ως επιστήμονες.

 Καθιερώσαμε το θεσμό του PHARMA point, που έφθασε φέτος, στο 10ο και δυσκολότερο έτος οργάνωσής του, να υποδεχθεί περισσότερους από 3.500 φαρμακοποιούς! Συνεχίσαμε παρά τις δυσκολίες να απονέμουμε τις υποτροφίες για τα παιδιά των φαρμακοποιών και για τον πρώτο εισερχόμενο στη Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης.

 Αξιοποιήσαμε με τον καλύτερο τρόπο τη συνεδριακή αίθουσα στα γραφεία του Συλλόγου μας, με συνεχή μαθήματα, σεμινάρια, δια βίου εκπαίδευση των φαρμακοποιών, και πρόσφατα με ημερίδες για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τα μαθήματα για την εισαγωγή στη χρήση των υπολογιστών.

 Παρουσιάσαμε πρωτοποριακές καινοτομίες, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις νέες τεχνολογίες, όπως την παρουσίαση μαθημάτων και ημερίδων διαδικτυακά που έδωσε τη δυνατότητα σε φαρμακοποιούς απ’ όλο τον κόσμο να τις παρακολουθήσουν και ανέδειξε με έναν ακόμη τρόπο το κύρος του Συλλόγου μας. Μεταδόθηκε διαδικτυακά το συνέδριό μας στο PHARMA point και τις δύο μέρες, αναβαθμίσαμε το site του συλλόγου και το καταστήσαμε αποτελεσματικό εργαλείο των φαρμακοποιών. Δώσαμε βήμα σε νέους συναδέλφους για να μας μεταφέρουν τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις τους.

 Πετύχαμε με το σύνολο των δραστηριοτήτων μας, με την ενωμένη εικόνα μας ως κλάδος, αλλά και με την κοινωνική δράση μας στη Θεσσαλονίκη, να κατακτήσουμε υψηλό κύρος στο πλαίσιο της επιστημονικής κοινότητας και της τοπικής δημόσιας ζωής, φθάνοντας σε σημείο να προβάλλεται ο σύλλογός μας ως υπόδειγμα επιστημονικού συλλόγου.

Αν θέλαμε να απαριθμήσουμε αναλυτικά τα πεπραγμένα της παράταξής μας και των πρωτοβουλιών της, που έγιναν θέσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, δεν θα μας έφτανε ολόκληρο βιβλίο. Η «αυριανή» μέρα, με τη νέα εκλεγμένη διοίκηση του συλλόγου μας, θα μας βρει και πάλι στις επάλξεις για υπεράσπιση του κλάδου, αλλά και για την εξέλιξή του! Αυτό αποτελεί και το τρίπτυχο του προγράμματός μας για τη νέα περίοδο:

 Υπεράσπιση και διεκδίκηση θεσμικού πλαισίου, που θα εξασφαλίζει προγραμματισμό στον τρόπο ίδρυσης φαρμακείων, αποκλεισμό εισόδου επιχειρηματιών και εμπόρων σε αυτά, αξιοπρεπείς όρους αμοιβής του λειτουργήματός μας, έγκαιρη εξόφληση των οφειλών των ταμείων, κατοχύρωση του ρόλου μας ως υπεύθυνου για τη φαρμακευτική φροντίδα.

 Αναβάθμιση του ρόλου του φαρμακοποιού, με νέα προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης, αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της επιμόρφωσης και ενίσχυση του κοινωνικού μας ρόλου, και

 Συνεχή εξέλιξη στη βελτίωση της λειτουργίας του συλλόγου, ώστε να αποτελεί το συλλογικό εκφραστή των φαρμακοποιών της πόλης μας και τον μοχλό διεκδίκησης των αιτημάτων μας.

Στις κρίσιμες περιόδους, οι κοινωνικές ομάδες επιλέγουν τις ηγεσίες που τους εξασφαλίζουν ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΚΥΡΟΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΓΝΩΣΗ. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά συνθέτουν την εικόνα της παράταξής μας παράλληλα με τον ενθουσιασμό και την φρεσκάδα των νέων συναδέλφων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό μας. Δεν ζητάμε μόνο τη ψήφο σας. Ζητάμε τη συμμετοχή σας στις διαδικασίες του συλλόγου μας, στην προσπάθεια για αναβάθμιση του ρόλου μας και την καταξίωσή μας στην κοινωνία. Ζητάμε να αναδείξετε και πάλι την ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ σε ηγετική δύναμη του συλλόγου μας, ως εγγύηση για ισχυρή και ενωτική παρουσία των φαρμακοποιών και ως προϋπόθεση για νίκη στις μάχες για αξιοπρεπή και σωστά δομημένη φαρμακευτική περίθαλψη. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τοποθετούμε τον πήχη ψηλά και με τη δική σας συμπαράσταση καταφέρνουμε και υλοποιούμε τους στόχους μας.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στις 28 Νοεμβρίου ψηφίζουμε στις εκλογές του Φ.Σ.Θ. η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ θεωρεί πως δεν είναι ώρα για συνθήματα, ανούσιες αντιπαραθέσεις και προεκλογικά πυροτεχνήματα.

Θεωρούμε πως το έργο που επιτελέσαμε την τελευταία τριετία είναι τεράστιο σε όλους τους τομείς: ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ.

Κλείστε τ’ αυτιά σας στις κραυγές, την αμετροέπεια, τη συκοφαντία, την κακόβουλη στάση, τις ανευθυνότητες που ακούγονται συνήθως προεκλογικά. Αναλογιστείτε τη σοβαρότητα των στιγμών, το σθένος και την αποτελεσματικότητα της Διοίκησής μας και δώστε με την ψήφο σας τη δυνατότητα στον κλάδο να αποδεσμευτεί από τη μέγγενη που τον σφίγγει από παντού και να τραβήξει μπροστά.

Μέσα από την ενότητα αλλά και την ανάδειξη ενός ισχυρού Δ.Σ. μπορούμε να πετύχουμε στους στόχους μας.

ΜΑΖΙ θα πετύχουμε περισσότερα…