ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟΣ ΑΣΦ. ΤΟΥ ΟΠΑΔ



Συνάδελφοι


Όπως γνωρίζετε από προηγούμενο έγγραφο του Συλλόγου μας το Δ.Σ. του ΦΣΘ αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί στην Γ.Σ. του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στις 8/11/2010 την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από 15-11-2010.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του Δ.Σ., συνεπώς


από τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου σταματάμε επ’ αόριστον την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ.



Το Δ.Σ. εξουσιοδοτήθηκε από τη Γ.Σ. να κάνει γνωστό προς κάθε πλευρά ότι δεν πρόκειται για μια ακόμη άσκηση πίεσης προς τον ΟΠΑΔ, αλλά για μια απόφαση που θα την υλοποιήσουμε διότι δεν έχουμε άλλα περιθώρια υπομονής και οικονομικής αντοχής.

Μέχρι σήμερα εξαντλήσαμε και με το παραπάνω την καλή μας διάθεση, την επιθυμία μας να μη ταλαιπωρήσουμε τους ασφαλισμένους και ακόμη να μη δώσουμε λαβές σε κακοπροαίρετους κριτές που περιμένουν στη γωνία για να εκθέσουν και συκοφαντήσουν τον κλάδο. Δεν έχουμε όμως άλλα περιθώρια. Και ακόμη χειρότερα, δεν βλέπουμε καμία προοπτική.

Σημειώστε πως οι συνταγές που θα έχουν εκτελεστεί μέχρι την 14η -11-2010, θα κατατεθούν στον Σύλλογο το χρονικό διάστημα 15-19/11/2010.

Βάσει της υπάρχουσας Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ ΟΠΑΔ και ΠΦΣ απαγορεύεται η ατομική υποβολή λογαριασμού. Η υποβολή των λογαριασμών στον ΟΠΑΔ επιτρέπεται να γίνεται μόνο μέσω του Συλλόγου. Ο όρος αυτός δεσμεύει τόσο τους φαρμακοποιούς όσο και τον ΟΠΑΔ.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα (άγνωστο πόσο) και σας συστήνουμε να το έχετε υπ’ όψιν σας όταν ζητούνται δανεικά ή διάφορες άλλες μορφές οικονομικής διευκόλυνσης.


Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Κυριάκος Θεοδοσιάδης Διονύσιος Ευγενίδης