ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΚΑΘΟΜΑΙ……….ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ….




Κάθομαι και σκέφτομαι άραγε γιατί η κυβέρνηση βάζει πάλι πάνω στο τραπέζι το θέμα της αύξησης του Φ.Π.Α. στα φάρμακα????
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το Φ.Π.Α. θα αναπροσαρμοστεί ( απαγορεύεται η λέξη αυξηθεί ) από το 11% που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο 13-14%
Και δεν μπορώ να καταλάβω…..
Α) Όταν το κράτος-νοσοκομεία αγοράζει από τις βιομηχανίες πληρώνει έτσι μεγαλύτερο ποσό και φυσικά δεν το μετακυλύει πουθενά αφού τα ασφαλιστικά ταμεία είναι οι τελευταίοι αποδέκτες-κρίκοι της αλυσίδας.
Αποτέλεσμα οι δαπάνες να είναι μεγαλύτερες.
Β) Στην περίπτωση των φαρμακείων ανεβαίνει η τιμή τους , άρα ο πληθωρισμός και κυρίως οι δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων μιας και το 90-95% της διακίνησης των φαρμάκων μέσω των φαρμακείων γίνεται χονδρικά. Η διάθεση στους ασθενείς γίνεται έμμεσα μέσω των ασφαλιστικών ταμείων!
…………..Μήπως η λύση βρίσκεται……στο γεγονός ότι στην διακίνηση του φαρμάκου τίποτα δεν μπορεί να γίνει δίχως την έκδοση των σχετικών παραστατικών???
……..Ή μήπως σκέφτεται πάλι να μειώσει τις τιμές των φαρμάκων κάνοντας έτσι μια συνδυαστική κίνηση για να βγάλει τα σπασμένα…?