ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΑΔ ΑΠΟ 15/11


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Φ.Σ.Θ.


Η Γενική Συνέλευση του Φ.Σ.Θ. που πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2010, εξέτασε για άλλη μια φορά τις πρωτοφανείς καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εξόφληση των λογαριασμών μας από την εκτέλεση συνταγών του ΟΠΑΔ.


Οι καθυστερήσεις του ΟΠΑΔ που ανέρχονται σε 8 μήνες εξάντλησαν κάθε οικονομική αντοχή και έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης. Οι καθυστερήσεις αυτές χρονολογούνται από τον Ιανουάριο κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι έχουμε πληρώσει εμείς αντί για τον ΟΠΑΔ τα φάρμακα που χρησιμοποίησαν οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Η μέχρι τώρα τακτική του διαλόγου, της ανταλλαγής επιστολών και της υπομονής αποδείχθηκε αναποτελεσματική.

Με αυτά τα δεδομένα η Γ.Σ. του Φ.Σ.Θ. αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε

αναστολή επ’ αόριστον της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους Ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από τις 15 Νοεμρίου 2010.

Μετά την ημερομηνία αυτή οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ θα πρέπει να πληρώνουν στο φαρμακείο τα φάρμακα που έχουν ανάγκη και με την απόδειξη του φαρμακείου να απευθύνονται στον ΟΠΑΔ για να ζητήσουν τη δαπάνη που πραγματοποίησαν.

Λυπούμαστε για την αναστάτωση που θα προκληθεί στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ αλλά η πρωτοφανής καθυστέρηση στην εξόφληση των λογαριασμών μας απειλεί τη βιωσιμότητα των φαρμακείων μας.

Η Γ.Σ. του Φ.Σ.Θ.