ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


23/08/2010
Διεθνή Επιστημονικά Νέα

Το FDA ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ενέκρινε τα εμβόλια για την εποχική γρίπη για την ερχόμενη περίοδο εποχικής γρίπης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο. Επίσης, ανέφερε ότι επίσημοι αξιωματούχοι σε θέματα υγείας συστήνουν τον εμβολιασμό για όλους τους ανθρώπους ηλικίας 6 μηνών και πάνω.

Ο περσινός ιός της γρίπης, της πανδημίας Α(Η1Ν1) γρίπης των χοίρων, τώρα χρησιμοποιείται ως ένας από τους συνήθεις υπόπτους και περιλαμβάνεται ανενεργός ή εξασθενημένος στο εμβόλιο του 2010-11. Πέρσι οι άνθρωποι χρειάστηκε να κάνουν δύο εμβόλια ο ιός της γρίπης των χοίρων είχε ξεχωριστό εμβόλιο, καθώς εμφανίστηκε πολύ αργά και δεν είχε συμπεριληφθεί στο εποχικό εμβόλιο.

Του χρόνου, οι περισσότεροι άνθρωποι θα χρειαστούν μόνο ένα εμβόλιο -εκτός εάν εμφανιστεί απροσδόκητα κάποιος νέος ιός. (Τα παιδιά που εμβολιάζονται για πρώτη φορά συνήθως χρειάζονται δύο εμβόλια, σε διάστημα τουλάχιστον ενός μηνός ενδιάμεσα).

Αυτή την εποχή συνήθως οι αξιωματούχοι σε θέματα υγείας αρχίζουν και κάνουν τις υποθέσεις τους σχετικά με το ποιοι ιοί είναι πιθανό να κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο, βάσει του ποια στελέχη ιών κυκλοφορούν στο νότιο ημισφαίριο.

Τα εμβόλια συνήθως εστιάζουν σε τρεις ιούς: Δύο από την Ομάδα Τύπου Α και ένα από την Ομάδα Τύπου Β. Οι ιοί τύπου Α είναι αυτοί με τις περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσουν πανδημία, επειδή μπορεί να υποστούν σημαντικές γενετικές αλλαγές ξαφνικά και να εμφανιστούν με μορφές για τις οποίες οι άνθρωποι δεν έχουν καθόλου ή έχουν ελάχιστες αντιστάσεις.

Το εμβόλιο για το 2010-11 θα περιέχει ανενεργές ή εξασθενημένες μορφές τριών ιών: Τον ιό της γρίπης των χοίρων, γνωστός και με την ονομασία A/California/7/09 (H1N1), πανδημία γρίπης (Η1Ν1) 2009, τον ιό A/Perth /16/2009 (H3N2) και τον ιό B/Brisbane/60/2008.

Έξι εταιρείες έχουν κατασκευάσει οκτώ εμβόλια που έχουν εγκριθεί, συμπεριλαμβανομένου ενός εμβολίου υψηλής δοσολογίας για άτομα άνω των 65 ετών. Οι ερευνητές θεωρούν ότι οι πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι μπορεί να χρειάζονται πιο δυνατό εμβόλιο από ότι οι νεαρότερης ηλικίας άνθρωποι, για να ανοσοποιηθούν, ωστόσο το CDC σημειώνει ότι δεν είναι ακόμη γνωστό εάν το νέο ενισχυμένο εμβόλιο θα λειτουργήσει καλύτερα από ότι το συνηθισμένο εμβόλιο.

Πηγή: New York Times