ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

«Έκλεισε» η τιμολόγηση των off patent φαρμάκων με email

Συμφώνησε η τρόικα στον τρόπο τιμολόγησης των off patent φαρμάκων, όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Υγείας, Ά. Γεωργιάδης από το βήμα της εκδήλωσης της ΠΕΦ για το Ελληνικό Φάρμακο. Στη συζήτηση, ακόμα, το ενδεχόμενο αλλαγής του τρόπου συνταγογράφησης.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, οι δανειστές μας επιβεβαίωσαν με email ότι αποδέχονται την πρόταση για τιμολόγηση των φαρμάκων που έχουν χάσει την πατέντα τους (off patent) βάσει των τριών χαμηλότερων τιμών κρατών-μελών της ΕΕ και μάλιστα αναδρομικά σε σκευάσματα, που έχουν τιμολογηθεί από 1/1/2012.
Ο Υπουργός Υγείας δεν έδωσε άλλες εξηγήσεις για το επίμαχο email ή για το που θα κινηθεί γενικότερα η τιμολόγηση. Επίσης, δεν διευκρίνισε αν εκτός από τρεις χαμηλότερες τιμές θα εισαχθεί και η εναλλακτική τιμολόγηση, στο 50% της τιμής του πρωτοτύπου, στην οποία είχε αναφερθεί σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου.
Μάλιστα, τότε είχε υποστηρίξει ότι η τιμολόγηση του off patent σκευάσματος θα ακολουθεί τη μέθοδο που θα δίνει τη χαμηλότερη τιμή.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας, ο κ. Γεωργιάδης τάχθηκε υπέρ της επιλογής του φαρμάκου από τον γιατρό και την αναγραφή της εμπορικής ονομασίας. Υποστήριξε, δε, ότι ακόμα το διαπραγματεύεται με την Τρόικα, ενώ σχολιάζοντας ανάλογη τοποθέτηση του εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Π. Μελά είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μελάς σας το είπε, αλλά εγώ θα σας το κάνω πράξη».

Πηγή: virus.com.gr