ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΠΦΣ: Ενημέρωση για τις πληρωμές

Αθήνα, 27/3/2020

Αρ. Πρωτ. 1089

Προς Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως σας είχαμε ενημερώσει προ μιας εβδομάδας ,σήμερα θα πραγματοποιηθεί ως συνήθως, η πληρωμή συνταγών μηνός Ιανουαρίου.

Αντιλαμβανόμενοι την ανησυχία κάποιων συναδέλφων λόγω της πρωτόγνωρης και ασυνήθιστης κατάστασης που βιώνουμε όλοι και μετά και τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, η πληρωμή και των επομένων μηνών θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά και εντός των χρονικών ορίων που γίνεται κάθε μήνα .

Ήδη όπως έχουμε ενημερωθεί, οι συνταγές μηνός Φεβρουαρίου έχουν αποσταλεί στην ΚΜΕΣ και ξεκίνησε η επεξεργασία τους έτσι ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την επόμενη πληρωμή μας.

Παρακολουθούμε την διαδικασία κατάθεσης των συνταγών Μαρτίου στις ΠΕ.ΔΙ και θα παρέμβουμε εάν χρειασθεί σε οποιαδήποτε καθυστέρηση διαπιστώσουμε.
Οι διανεμητικοί λογαριασμοί των συλλόγων θα πρέπει να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες , λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών που επικρατούν για την αποστολή συνταγών στην ΚΜΕΣ , ώστε απρόσκοπτα να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί και η πληρωμή των συνταγών Μαρτίου.

Συνάδελφοι,

Στην περίπτωση που ισχύουν έκτακτα μέτρα και επί της ουσίας δεν λειτουργούν υπηρεσίες ΕΟΠΥΥ, εφορία, τράπεζες και λοιπές δημόσιες υπηρεσίες (παραλύει το κράτος) , υπάρχει ένα ολοκληρωμένο εναλλακτικό σχέδιο για την έγκαιρη εξόφληση των φαρμακείων μας χωρίς να μείνουν εκτεθειμένοι στις υποχρεώσεις τους, οι συνάδελφοι φαρμακοποιοί.

Ο κλάδος μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και η Πολιτεία οφείλει να τον στηρίξει. Ήδη έχουν αποσταλεί στον Υπουργό Υγείας και στους συναρμόδιους υπουργούς, τα αιτήματα μας , γιατί επί της ουσίας τα φαρμακεία μας είναι επιστρατευμένα.

Μέρα με τη μέρα παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτού του πρωτόγνωρου υγειονομικού φαινομένου και είναι φυσικό να ανησυχούμε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Φ.Σ. , οι συνεργάτες και υπάλληλοι του ΠΦΣ εργάζονται άοκνα νυχθημερόν για τον σκοπό αυτό.

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του ΠΦΣ με τους Προέδρους και τα μέλη των Δ.Σ. των τοπικών συλλόγων και με τους αντιπροσώπους του ΠΦΣ , μάχονται για να στηρίξουν τον Φαρμακοποιό που αγωνίζεται καθημερινά στις επάλξεις και εύλογα ανησυχεί και αγωνιά για το μέλλον.

Σε αυτό τον αγώνα, που δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει, πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και σαν κλάδος και σαν έθνος.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

   Απόστολος Βαλτάς                                                        Κωνσταντίνος Κούβαρης