ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας


Η Διεθνής Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας (International Society of Ethnopharmacology-ISE) διοργανώνει -για πρώτη φορά στη χώρα μας- το 20ο Διεθνές Συνέδριο της, με θέμα “Ethnopharmacology: from traditional to cosmopolitan medicines”.

Για πρώτη φορά διοργανώνεται στη χώρα μας ένα συνέδριο διεθνούς χαρακτήρα, με επιστημονικό αντικείμενο αυτό της Εθνοφαρμακολογίας. Στόχος του είναι η ενημέρωση αλλά κυρίως η γνώση γύρω από όλες τις σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της Εθνοφαρμακολογίας, των παραδοσιακών φαρμάκων φυσικής προέλευσης και την επίδρασή τους στις Φαρμακοποιίες, καθώς και το ρόλο των φυσικών προϊόντων στην ανακάλυψη νέων φαρμάκων, στη διατροφή, στην κτηνιατρική, στην εφαρμοσμένη χημεία. Διακεκριμένοι επιστήμονες από όλα τα μέρη του κόσμου θα συναντηθούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου μέσω διαλέξεων και ομιλιών, θα παράξουν αλλά και θα αντλήσουν γνώση μέσω της πλούσιας θεματολογίας του συνεδρίου. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους νέους ερευνητές.

Το συνέδριο αυτό διοργανώνεται με τη σύμπραξη των Φαρμακευτικών Τμημάτων της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και της Πάτρας αλλά φυσικά και με τη σύμπραξη της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://ethnopharmacology2020.org/