ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΦΣΘ: Ενημέρωση για συνάντηση του ΦΣΘ με εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας για το πρόβλημα των διαρρήξεων

Θεσσαλονίκη, 7 Νοεμβρίου 2019
Αρ. Πρωτ. 2127

Προς: Τα Μέλη του ΦΣΘ

«Ενημέρωση για συνάντηση με εκπροσώπους της Αστυνομίας για το πρόβλημα των διαρρήξεων»

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σήμερα Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, αντιπροσωπεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Διονύσιο Ευγενίδη, τον Γραμματέα Αργύριο Αργυρόπουλο και τον Αντιπρόεδρο Μιχάλη Ζαννέτο επισκέφθηκε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για το θέμα των αυξημένων κρουσμάτων διαρρήξεων σε φαρμακεία της δύναμης του ΦΣΘ.
Από πλευράς Αστυνομίας παραβρέθηκε ολόκληρο το επιτελείο υπό τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο Μαυρόπουλο Λάζαρο, τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο Σκούμα Κωνσταντίνο, τον Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχο Τζιτζή Αντώνιο, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχο Μπουλούμπαση Χρήστο, τον Προϊστάμενο Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Μίντζα Αριστείδη και άλλους αρμόδιους επιτελείς.
Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε άριστο κλίμα, ο Πρόεδρος του ΦΣΘ κ. Ευγενίδης έθεσε επί τάπητος όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία εξαιτίας του κύματος διαρρήξεων τον τελευταίο καιρό τόσο στην πόλη μας όσο και στα περίχωρά της.
Η αντιπροσωπεία του ΦΣΘ, αφού ανέλυσε το πρόβλημα σε όλη του τη διάσταση και αναφέρθηκε σε όλα τα μεμονωμένα περιστατικά διαρρήξεων φαρμακείων, ζήτησε από τους παριστάμενους στη σύσκεψη εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Ασφάλειας να ενταθεί η προσοχή των Αρχών στο ζήτημα που απασχολεί τα φαρμακεία και να αυξηθούν οι περιπολίες, τουλάχιστον κατά το διάστημα που παρατηρείται εποχικά αυξημένη δραστηριότητα διαρρήξεων.
Τόσο ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, όσο και ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ανέφεραν στα μέλη του Προεδρείου του ΦΣΘ ότι έχουν υπόψη τους όλες τις καταγγελθείσες περιπτώσεις διαρρήξεων φαρμακείων και διαβεβαίωσαν ότι θα ενταθούν και θα πυκνώσουν οι περιπολίες σε όλο το νομό.
Ζήτησαν δε από τον Πρόεδρο του ΦΣΘ να ενημερώσει τα φαρμακεία μέλη του Συλλόγου ότι πρέπει πάντα να καταγγέλλονται στην Αστυνομία όλες οι περιπτώσεις διαρρήξεων και έδωσαν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη θωράκιση των φαρμακείων.
Πιο συγκεκριμένα οι φαρμακοποιοί πρέπει, σύμφωνα και με την τελευταία μεθοδολογία διάρρηξης που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι, να ενισχύσουν κατασκευαστικά τις ράγες των ρολών ασφαλείας των φαρμακείων τους και να φροντίσουν ώστε να τοποθετηθούν αισθητήρες του συναγερμού και στα ρολά ασφαλείας.
Επίσης πρέπει να φροντίσουν ώστε τα συστήματα συναγερμού των φαρμακείων, εάν επικοινωνούν με εταιρεία φύλαξης, να διασφαλιστεί ότι η εταιρεία θα καλεί άμεσα την Άμεση Δράση χωρίς να αφήνει χρόνο να παρέλθει και εάν το σύστημα ασφαλείας είναι συνδεδεμένο με το κινητό τηλέφωνο του φαρμακοποιού, εκείνος να ειδοποιεί άμεσα την Αστυνομία.
Οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας ενημέρωσαν τον Πρόεδρο του ΦΣΘ κ. Ευγενίδη ότι πλέον γνωρίζουν σε ποια κατηγορία παραβατών ανήκουν οι δράστες και γίνεται εκτεταμένη αναζήτηση ανάμεσά τους.
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης ενημέρωσε ότι σε κάθε περίπτωση η Αστυνομία είναι κοντά σε όλους τους πολίτες και τόνισε ότι βρίσκεται πάντοτε στη διάθεση του ΦΣΘ και των μελών του. Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι η αγαστή συνεργασία που άρχισε πέρυσι θα συνεχιστεί στο ίδιο επίπεδο και τη νέα χρονιά.

Με τιμή
Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ                        ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ