ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Πώς θα κινηθεί η παγκόσμια οδοντιατρική αγορά

Εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 35,7 δισ. δολάρια το 2023, σημειώνοντας μέση ετήσια αύξηση κατά 5,59% για την περίοδο που εκτείνεται από το 2018 έως το 2023.


Η παγκόσμια οδοντιατρική αγορά εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 35,7 δισ. δολάρια το 2023, σημειώνοντας μέση ετήσια αύξηση κατά 5,59% για την περίοδο που εκτείνεται από το 2018 έως το 2023.


Η αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες στοματικής υγιεινής, οι τεχνολογικές εξελίξεις, η γήρανση του πληθυσμού, η εντονότερη ευαισθητοποίηση για την υγεία του στόματος, η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και ο μεταβαλλόμενος τρόπος ζωής είναι παράγοντες που αναμένεται να αυξήσουν το μέγεθος της εξεταζόμενης αγοράς.

Η παγκόσμια οδοντιατρική αγορά μπορεί να χωριστεί σε τέσσερις τομείς: Γενική Οδοντιατρική, Οδοντιατρικές Ειδικότητες, Εξοπλισμός και Προσθετική. Το 2018, ο τομέας της γενικής οδοντιατρικής αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς συμβάλλοντας σε αυτό η εντονότερη ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της στοματικής υγιεινής, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού του στόματος και των δοντιών, της πρόληψης των κοιλοτήτων, της ουλίτιδας (φλεγμονή των ούλων) και της κακής αναπνοής.

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιφερειακή αγορά είναι η Βόρεια Αμερική λόγω της αυξανόμενης επίγνωσης από πλευράς των πολιτών της στοματικής υγείας, καθώς και της γήρανσης του πληθυσμού και της ψηφιοποίησης της οδοντιατρικής εργασίας. Η Αμερική αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες οδοντιατρικές αγορές του κόσμου, ενώ η Ευρώπη και η Ασία-Ειρηνικός είναι αναδυόμενες αγορές όπου η ανάπτυξη έγκειται στις πολιτικές αποζημίωσης για την περίθαλψη του στόματος, στον αυξανόμενο όγκο της οδοντικής αντικατάστασης, στον αυξανόμενο αριθμό μέτρων δημόσιας υγείας και στις βελτιωμένες πρακτικές αυτοεξυπηρέτησης.


Πηγή : iatronet