ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ο Τάκης Παναγιωτόπουλος πρόεδρος ομάδας εργασίας για το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών

Σκοπός της είναι ο καθορισμός των παραμέτρων που θα καταγράφονται στο Μητρώο και η καταχώρηση πληροφοριών στα επιμέρους πεδία.


Ο παιδίατρος – επιδημιολόγος, καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) Τάκης Παναγιωτόπουλος , ορίστηκε από τον υπουργό Υγείας συντονιστής της οκταμελούς ομάδας εργασίας για τη διαχείριση του Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμών.


Μέλη της ομάδας είναι ο Θεόδωρος Λύτρας (ιατρός εργασίας – επιδημιολόγος), η Βασιλική Παπαευαγγέλου (καθηγήτρια Παιδιατρικής), Δημήτρης Παπαμιχαήλ (νοσηλευτής – επιδημιολόγος της ΕΣΔΥ), Ιωάννα Παυλοπούλου (αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής), Θεοδώρα Σταύρου (παιδίατρος), Παναγιώτα Μήτρου (παθολόγος) και Ελευθέριος Θηραίος (γενικός γραμματέας Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών).

Η ομάδα λειτουργεί στο πλαίσιο της Επιτροπής παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης, της ολοκλήρωσης των διαγνωστικών/θεραπευτικών πρωτοκόλλων και της δημιουργίας μητρώων ασθενών.

Σκοπός της είναι ο καθορισμός των παραμέτρων που θα καταγράφονται (υποχρεωτικά ή προαιρετικά) στο Μητρώο, ο καθορισμός της διαδικασίας καταχώρησης των πληροφοριών στα επιμέρους πεδία, καθώς και των κριτηρίων για την αξιολόγηση της ποιότητας των πληροφοριών αυτών.

Η ομάδα θα υποβάλει προτάσεις για επικαιροποίηση των παραμέτρων όταν απαιτείται, θα παρακολουθεί την πορεία ολοκλήρωσης, τήρησης και επεξεργασίας των δεδομένων του Μητρώου και θα προτείνει λύσεις για τη διαμόρφωση πολιτικών Υγείας με στόχο τη βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.

Τα πορίσματα της Ομάδας Εργασίας για τη δημιουργία και τη διαχείριση του Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμών θα εγκρίνονται από τη Συντονιστική Ομάδα Εποπτείας Εθνικών Μητρώων Ασθενών.

Θα επικυρώνονται, στη συνέχεια, από την Επιτροπή που έχει ως αρμοδιότητα την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης, την ολοκλήρωση των διαγνωστικών - θεραπευτικών πρωτοκόλλων και τη δημιουργίας μητρώων ασθενών.


Πηγή : iatronet