ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

“Λαβράκι” ΣΔΟΕ και ΥΠΕΔΥΦΚΑ για μεγάλη εταιρεία συμπληρωμάτων ειδικής διατροφής

Στο στόχαστρο της ΥΠΕΔΥΦΚΑ είχε μπει εδώ και καιρό επιχείρηση εμπορίας συμπληρωμάτων ειδικής διατροφής, η οποία διακινεί το σκεύασμα με τις υψηλότερες πωλήσεις πανελλαδικά.
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του healthview.gr, σε όλους τους ελέγχους, οι οποίοι διενεργήθηκαν σε σπίτια ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), διαπιστώθηκε η χορήγηση υγρού σκευάσματος, με παραπλήσια ονομασία με τα φακελάκια σκόνης τα οποία αποζημιώνει ασφαλιστικά ο ΕΟΠΥΥ .
Το ως άνω γεγονός κίνησε την υποψία των επιθεωρητών της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και ζητήθηκε η συνδρομή του ΣΔΟΕ.
Μετά από αιφνιδιαστική έφοδο κλιμακίων του ΣΔΟΕ και της ΥΠΕΔΥΦΚΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε καταστήματα και αποθήκες της εν λόγω εταιρείας, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν ταινίες γνησιότητας, μηχανήματα εκτύπωσής τους και μεγάλη ποσότητα εμπορευμάτων.
Όλα τα σκευάσματα ειδικής διατροφής ήταν σε υγρή μορφή και έτοιμα προς διάθεση.
Όλες οι ταινίες γνησιότητας είχαν αντικατασταθεί από αυτές της σκόνης, προκειμένου να μπορούν να καθίσταται δυνατό να “ξεγελούν” το σύστημα της ηλεκτρονικής υποβολής του ΕΟΠΥΥ.
Με αυτόν τον τρόπο, η οικονομική ζημιά για τον ΕΟΠΥΥ υπολογίζεται σε 16,5 εκατ. ευρώ, καθώς οι μηνιαίες πωλήσεις της “σκόνης” αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ!
Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ πήρε απόφαση για πάγωμα των πληρωμών προς την εν λόγω εταιρείας και έπεται συνέχεια, ενώ η έρευνα εμπλέκει επίσης σειρά γιατρών και, μάλιστα, διευθυντών κλινικών νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας, μιας και είναι οι μόνοι που έχουν το δικαίωμα να συνταγογραφούν τα εν λόγω συμπληρώματα ειδικής διατροφής.

Πηγή: healthview