ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Την Πέμπτη εγκρίνονται από τη Βουλή οι νέοι πρόεδροι ΕΟΠΥΥ και ΕΟΦ

Το πρωί της Πέμπτης, 17 Ιανουαρίου, η ακρόασή τους από τη διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είναι ο Βασίλης Πλαγιανάκος, αναπληρωτής καθηγητής και επικεφαλής στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αναλαμβάνει το «τιμόνι» του μεγαλύτερου δημόσιου οργανισμού παροχών Υγείας, ο οποίος διαχειρίζεται ετησίως περί τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Θα αντικαταστήσει τον Σωτήρη Μπερσίμη, που παραιτήθηκε πριν μερικούς μήνες.


Ο Βασίλης Πλαγιανάκος έχει πτυχίο Μαθηματικού και Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Από το 1998 μέχρι το 2005 εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως μηχανικός συστημάτων και δικτύων. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και βασικός μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η τοποθέτησή του στη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ είχε ανακοινωθεί τον περασμένο μήνα, στο περιθώριο συνέντευξης τύπου του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

Αντίθετα, δεν υπήρξε επίσημη υπουργική ανακοίνωση για τον νεό πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Ιωάννη Μαλέμη, ο οποίος μέχρι και σήμερα έχει τη θέση του αντιπροέδρου. Ο Ι. Μαλέμης έχει πτυχίο Κτηνιατρικής και από το 2009 ήταν επικεφαλής του Τμήματος Αξιολόγησης Κτηνιατρικών Φαρμάκων και Ζωοτροφών στον ΕΟΦ.

Η απερχόμενη πρόεδρος, Κατερίνα Αντωνίου, είχε παραιτηθεί στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, επικαλούμενη οικογενειακούς λόγους.

Η ακρόαση των δύο νέων προέδρων είχε αρχικά προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη, το μεσημέρι αλλά λόγω των πολιτικών εξελίξεων (συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση), μετατέθηκε για το πρωί της 17ης Ιανουαρίου.


Πηγή : onmed