ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Η αγορά αντιμετώπισης της παχυσαρκίας θα φτάσει τα 15,6 δισ. δολάρια έως το 2024

Οι παίκτες επικεντρώνονται στην καινοτομία των προϊόντων μέσω εκτεταμένων δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης και στην εισαγωγή νέων συνδυασμένων φαρμάκων και προϊόντων κορεσμού.

Σε επιδημία δείχνει να έχει εξελιχθεί η παχυσαρκία, που χαρακτηρίζεται από αυξημένο δείκτη μάζας σώματος, ο οποίος συμβάλλει στην παθογένεση των καρδιαγγειακών παθήσεων, του διαβήτη τύπου 2 , των μυοσκελετικών διαταραχών και πολλών ειδών καρκίνου. Η παχυσαρκία αναγνωρίζεται ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας λόγω των υψηλών ποσοστών νοσηρότητας, θνησιμότητας και κόστους υγείας που συνδέονται με αυτήν. Πάνω από 1,9 δισεκατομμύρια άνθρωποι ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι παγκοσμίως το 2016, εκ των οποίων το 34% (650 εκατομμύρια) ήταν παχύσαρκοι. Σύμφωνα με έρευνες, η παχυσαρκία είναι πιο διαδεδομένη στις ΗΠΑ. Ωστόσο, σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν και η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία και η Κίνα. Εκτιμάται ότι στα 8 αυτά κράτη οι παχύσαρκοι ήταν 97 εκατομμύρια άνθρωποι το 2016.


Η παγκόσμια αγορά θεραπείας της παχυσαρκίας αναμένεται να φτάσει τα 15,6 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024, σύμφωνα με νέα έκθεση της Grand View Research, Inc. Η ανοδική τάση του καθιστικού τρόπου ζωής, της σωματικής αδράνειας και των ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών είναι οι σημαντικοί παράγοντες που ευθύνονται για την παχυσαρκία. Περίπου το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι είτε παχύσαρκοι είτε υπέρβαροι.

Υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις για τη διαχείριση του βάρους, όπως δίαιτα, άσκηση, φάρμακα, ελάχιστα επεμβατικές συσκευές και εμφυτεύματα και χειρουργικές επεμβάσεις. Μεταξύ των επικρατούντων φαρμάκων, τα συνδυασμένα φάρμακα κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, ενώ τα φάρμακα κορεσμού που παρέχουν μια αίσθηση πληρότητας εμφανίζονται ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα στην αγορά θεραπείας της παχυσαρκίας.

Σε χειρουργικές επεμβάσεις, οι μέθοδοι γαστρικής παράκαμψης αποτελούν το μεγαλύτερο αναπτυσσόμενο τμήμα, ενώ ο τομέας ελάχιστα επεμβατικής ενδοσκοπικής διαδικασίας που περιλαμβάνει τη χειρουργική τοποθέτηση εμφυτευμάτων και συσκευών, όπως συσκευές κορεσμού και συσκευές γαστρικής έκκρισης, είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας.

Ορισμένοι βασικοί συμμετέχοντες στην αγορά είναι οι εταιρείες VIVUS, Inc., Arena Pharmaceuticals, Inc., F. Hoffmann-La Roche Ltd., Novo Nordisk A / S, Allergan Plc, Medtronic, Ethicon (θυγατρική της Johnson & Johnson), Cousin Biotech, EnteroMedics, Inc. και USGI Medical, Inc.

Οι παίκτες επικεντρώνονται στην καινοτομία των προϊόντων μέσω εκτεταμένων δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης και στην εισαγωγή νέων συνδυασμένων φαρμάκων και προϊόντων κορεσμού. Επιπλέον, αναπτύσσουν ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες και δρομολογούν συνεργασίες για την επέκταση των γεωγραφικών περιοχών τους για να αποκτήσουν μεγαλύτερη παρουσία στην αγορά.


Πηγή : iatronet