ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Αυτή είναι η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Αμοιβών και Τιμών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων ΕΟΠΥΥ

Την τελική της μορφή έλαβε η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Αμοιβών και Τιμών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων ΕΟΠΥΥ, συμπληρώνοντας την τριάδα των Επιτροπών που θεσμοθετήθηκαν με το Ν. 4512 του Ιανουαρίου. Οι άλλες δύο θυμίζουμε είναι η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων και η Επιτροπή Αξιολόγησης.

Aναρτήθηκε το ΦΕΚ με τον Κανονισμό λειτουργίας της Επιτροπής, η οποία θα αναλάβει τη διαπραγμάτευση για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υλικά που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ. Ανάμεσα τους και το σύστημα διαρκούς καταγραφής της γλυκόζης, την αποζημίωση του οποίου έχει γνωμοδοτήσει θετικά το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ από το Μάρτιο του 2017, το διεκδικούν καιρό πριν οι ασθενείς και ακόμη και η Αριστοτέλους φέρεται να συμφωνεί. Ωστόσο, για να ενταχθεί στο σύστημα έμενε να περάσει από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, με την προηγούμενη να μην έχει τη νομική κάλυψη καθώς η θητεία είχε παραταθεί και η παράταση στην πορεία έληξε.


Μετά λοιπόν από πολύμηνη αναμονή αναρτήθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής και τα 9 πρόσωπα που την απαρτίζουν. Την απόφαση υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Γ. Γιαννόπουλος.

Η σύνθεση της, λοιπόν, διαμορφώνεται ως εξής:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΕΛΟΣ, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή τον ΠΕΤΡΟ ΣΦΗΚΑΚΗ, Καθηγητή Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΟΥΣ, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με αναπληρωτή τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΨΥΧΟΓΙΟ, Προϊστάμενο του Τμήματος Συλλογής, Επεξεργασίας και Τεκμηρίωσης Οικονομικών Στοιχείων.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ, Προϊστάμενος του Τμήματος Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων της Διεύθυνσης Συμβάσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με αναπληρώτρια την ΑΓΓΕΛΩ ΑΛΟΓΑΚΟΥ, Προϊστάμενο του Τμήματος Συμβάσεων Παροχών Π.Φ.Υ.

ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΠΡΙΝΕΑ, Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Φαρμακείων Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με αναπληρώτρια την ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΖΙΒΑΝΗ, Υπάλληλο του Τμήματος Σχεδιασμού, Παρακολούθησης Θεραπευτικών Μέσων και Αξιοποίησης Ελέγχων της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΗ, Προϊσταμένη του Τμήματος Παροχών Ασθένειας σε είδος Ευρωπαϊκής Ένωσης της Διεύθυνσης Διεθνών Ασφαλιστικών Σχέσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με αναπληρώτρια την ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΥΡΟΥ, Υπάλληλο του Τμήματος Διμερών Συμφωνιών και Συμβάσεων.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΟΥΛΑΣ, Προϊστάμενος του Τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού Αναπτυξιακών Έργων της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με αναπληρώτρια την ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ, Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού Παροχών, Κοστολόγησης-Τιμολόγησης Ιατροτεχνολογικών, Υγειονομικού Υλικού και ΣΕΔ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, πτυχιούχος Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου, Εκτελεστικό μέλος ΔΣ του ΚΕΤΕΚΝΥ, με αναπληρωτή τον ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΝΙΚΟΛΕΝΤΖΟ, Οικονομολόγο.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΙΑΚΑΣ, Ιατρός Χειρουργός, με αναπληρωτή τον ΓΕΩΡΓΙΟ-ΦΙΛΙΠΠΟ ΤΑΡΑΝΤΙΛΗ, Οικονομολόγο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΚΕΤΕΚΝΥ.

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΠΛΥΤΑΣ, Οικονομολόγος, με αναπληρώτρια την ΖΩΗ ΚΟΥΤΗ-ΣΠΥΡΑΝΤΖΟΥ, Δικηγόρο.

«Χρέη Γραμματέα της Επιτροπής εκτελεί υπάλληλος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με βαθμό τουλάχιστον Γ ́, ο οποίος ορίζεται με τον αναπληρωτή του με πράξη του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.”.

Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Αμοιβών και Τιμών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων ΕΟΠΥΥ


Πηγή : virus