ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Παράταση δύο μηνών στην επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία

Δίμηνη παράταση των εργασιών της αποφάσισε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ομόφωνα οι εργασίες της Επιτροπής να παραταθούν μέχρι 20 Ιουνίου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η αντικατάσταση του δεύτερου πραγματογνώμονα – καθώς δήλωσε κόλλημα – που θα διερευνήσει την καταγγελία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τα χρήματα που λείπουν από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι πραγματογνώμονες θα αποφασίσουν πιο είναι το ακριβές ποσό, μετά και την καταγγελία του μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής -βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά ότι για το ποσόν των 260 εκατ. ευρώ για το οποίο μίλησε ο κ. Πολάκης στην Επιτροπή φέρεται να δικαιολογούνται τα 90 εκατ. ευρώ.


Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε να οριστεί και τρίτος πραγματογνώμονας μετά από σχετική πρόταση της εισηγήτριας του Κινήματος Αλλαγής, Εύης Χριστοφιλοπούλου. Σε ότι αφορά τους μάρτυρες αποφασίστηκε να κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή η πρόεδρος του ΕΟΦ Αικατερίνη Αντωνίου. Αντίθετα, απορρίφθηκε το αίτημα ΝΔ, Κινήματος Αλλαγής και Ποταμιού να κληθούν εκ νέου στην Επιτροπή μάρτυρες που ενώ έχουν καταθέσει, στη συνέχεια κατήγγειλαν ότι εκφοβίστηκαν και εκβιάστηκαν από την πολιτική ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ.


Πηγή : healthview