ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Πόσα ξοδεύουν οι Αμερικανοί για την περίθαλψη

Οι άνθρωποι στις ΗΠΑ πληρώνουν 9.403 δολάρια ετησίως για υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, ενώ πλούσιες χώρες όπως η Γερμανία ξοδεύουν κατά μέσο όρο περίπου 5.000 δολάρια.

Οι Αμερικανοί ξοδεύουν σχεδόν διπλάσια ποσά για την υγειονομική περίθαλψη από άλλες χώρες υψηλού εισοδήματος, ωστόσο έχουν το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής, σύμφωνα με νέα μελέτη.


Οι άνθρωποι στις ΗΠΑ πληρώνουν 9.403 δολάρια ετησίως για υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, ενώ πλούσιες χώρες όπως η Γερμανία ξοδεύουν κατά μέσο όρο περίπου 5.000 δολάρια.

Ενώ έχει ειπωθεί ότι οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν περισσότερες ιατρικές υπηρεσίες από τις αντίστοιχες χώρες, οδηγώντας σε υψηλότερο κόστος, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι μισθοί των γιατρών, καθώς και οι υψηλότερες τιμές των φαρμακευτικών προϊόντων διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη.

«Γνωρίζαμε ήδη ότι οι ΗΠΑ ξοδεύουν περισσότερα για την υγειονομική περίθαλψη από άλλες χώρες υψηλού εισοδήματος», δήλωσε ο Δρ Jha στο Daily Mail Online. «Ωστόσο, υπάρχουν πολλές διαφορετικές πεποιθήσεις ως προς το γιατί συμβαίνει αυτό».

«Οι λόγοι για αυτό το σημαντικά υψηλότερο κόστος έχουν παρερμηνευτεί: Τα στοιχεία αυτά υποδηλώνουν ότι πολλές από τις πολιτικές προσπάθειες στις ΗΠΑ δεν ήταν πραγματικά τεκμηριωμένες», δήλωσε ο Δρ Jha.

Για τη μελέτη, ο Δρ Jha και οι συνεργάτες του εξέτασαν τα διεθνή δεδομένα που συλλέχθηκαν μεταξύ 2013 και 2016 για να συγκρίνουν τις ΗΠΑ με άλλες 10 χώρες υψηλού εισοδήματος, όπως ο Καναδάς, η Γερμανία, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Σουηδία, η Δανία, βασικές μετρήσεις που συμβάλλουν στο κόστος υγειονομικής περίθαλψης.

Διαπίστωσαν ότι οι κύριοι κινητήριοι μοχλοί αυτών των τιμών είναι οι υψηλότεροι μισθοί για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Οι μισθοί των γιατρών στην Αμερική φθάνουν περίπου τα 218.173 δολάρια, σε σύγκριση με τα 86.607 δολ έως 154.126 δολ. στις άλλες χώρες.

Οι ΗΠΑ ξοδεύουν επίσης περισσότερα χρήματα για τα φάρμακα, με κάθε Αμερικανό να ξοδεύει περισσότερα από 1.443 ετησίως για τα φαρμακευτικά προϊόντα, ενώ άλλα έθνη ξοδεύουν μεταξύ 466 και 939 δολαρίων.

Παρά τις υψηλότερες δαπάνες της Αμερικής, οι πολίτες έχουν χειρότερα αποτελέσματα στην υγεία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ ήταν το χαμηλότερο από 11 χώρες στα 78,8 χρόνια, ενώ οι άνθρωποι σε άλλες πλούσιες χώρες αναμένεται να ζήσουν μεταξύ 80 και 83,9 ετών.

Διαπίστωσαν επίσης ότι η χρησιμοποίηση αυτών των ιατρικών υπηρεσιών ήταν περίπου η ίδια, δεν διέφεραν ουσιαστικά από τις αντίστοιχες χώρες τους, παρά το γεγονός ότι είχαν υψηλότερο κόστος.

Οι ερευνητές αποτίμησαν μια άλλη πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ δεν δαπανούν αρκετά χρήματα για τις κοινωνικές υπηρεσίες που ωφελούν την υγεία και βοηθούν στην πρόληψη των ασθενειών, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «Τα στοιχεία δείχνουν ότι δύο κύριοι παράγοντες οδηγούν στις υψηλότερες δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη στις ΗΠΑ: οι υψηλότερες τιμές σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης αλλά και οι διοικητικές δαπάνες», πρόσθεσε ο Δρ Jha.


Πηγή : iatronet