ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες στο πλαίσιο του 17ου Pharma Point

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Φαρμακευτικού Συνεδρίου 17ο Pharma Point, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών σε 90 φαρμακοποιούς που δήλωσαν συμμετοχή. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών του Συνεδρίου. Η εκπαίδευση διήρκησε συνολικά 9 ώρες και πραγματοποιήθηκε από τον Αρχηγό Ελλάδος και Υπεύθυνο του Τμήματος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών κο Ζεκή Μεμέτ Αλή. Την εκπαίδευση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος επεσήμανε το πόσο σημαντική είναι η γνώση των Πρώτων Βοηθειών για κάθε πολίτη.


Επίσης για την αρτιότερη εκπαιδευτική διαδικασία συμμετείχαν 4 πιστοποιημένοι εκπαιδευτές Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόννησης από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με προσοχή την εκπαίδευση και έκαναν πρακτική εξάσκηση σε όλες τις ενότητες που εκπαιδεύτηκαν ενώ οι φαρμακοποιοί ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη εκπαίδευση είναι πολύτιμη γι' αυτούς καθώς στα φαρμακεία τους δέχονται καθημερινά μεγάλο αριθμό ανθρώπων που έχουν πάθει κάποιο μικρό ή μεγάλο ατύχημα και εκεί γίνεται μία προνοσοκομειακή αντιμετώπιση.


Πηγή : pharmacorner