Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Προσλήψεις 30 φαρμακοποιών στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να καταπολεμηθούν οι ουρές! Ποιοι προηγούνται

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF

Τις ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ μπορεί να καταπολεμήσουν οι 30 προσλήψεις φαρμακοποιών που θα γίνουν. Έπρεπε να σχηματίζονται πολύωρες ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ακόμη και από καρκινοπαθείς, για να αποφασισθούν 30 προσλήψεις φαρμακοποιών και 12 βοηθών φαρμακοποιών.
Είναι άλλωστε γνωστό ότι εδώ και μήνες οι ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ– όπου διατίθενται τα ακριβά φάρμακα για σοβαρές ασθένειες- δίνουν και παίρνουν. Η ταλαιπωρία των ασθενών είναι καθημερινή με δεκάδες καρκινοπαθείς να στέκονται ακόμη και όρθιοι μέχρι να έρθει η σειρά τους για να πάρουν το φάρμακό τους.
Χαρακτηριστικό είναι πως ακόμη και ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος διαμαρτυρήθηκε εντόνως για την κατάσταση αλλά και για την εικόνα που αντίκρισε όταν χρειάστηκε να επισκεφθεί φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. 

Ποιοι προηγούνται
Μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες ασθενών και ασφαλισμένων, το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να προχωρήσει σε προσλήψεις 30 φαρμακοποιών και 12 βοηθών φαρμακοποιών οι οποίοι θα ενταχθούν στον Οργανισμό με απόδειξη παροχής υπηρεσιών για 12 μήνες.
Σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής στην πρόσληψη προηγούνται:
-οι δημότες των Δήμων ή των Κοινοτήτων όπου προκηρύσσονται οι θέσεις.
-έπονται οι μόνιμοι κάτοικοι όλων των νομών της χώρας
-όσοι έχουν μεγαλύτερο χρόνο ανεργίας
-όσοι είναι πολύτεκνοί ή έχουν περισσότερα παιδιά με βάση τους ενδιαφερόμενους
-όσοι έχουν μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου
– και τέλος όσοι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία
Να σημειωθεί πως οι προσλήψεις θα γίνουν τόσο σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ όσο και στη Διεύθυνση φαρμάκου αλλά και στη διεύθυνση ελέγχου και εκκαθάρισηςσυνταγών της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: healthreport