ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Clawback και στα ιατροτεχνολογικά για όλους τους παρόχους

Ο Πολάκης διευρύνει το clawback στην υγεία. Σφίγγει περισσότερο ο κλοιός στον ΕΟΠΥΥ, αφού εφαρμόζονται και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων υγείας οι κλειστοί προϋπολογισμοί και, κατ' επέκταση, το clawback, η αυτόματη επιστροφή χρημάτων από τις εταιρείες στην περίπτωση που γίνει υπέρβαση του προϋπολογισμού. Με άλλα λόγια, το clawback όχι μόνο δεν καταργείται, παρότι θεωρείται άδικο μέτρο και από τους ίδιους τους κυβερνώντες, αλλά επεκτείνεται! 

Έτσι, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, που δημοσιεύθηκε
στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 22 Μαΐου, εφαρμόζονται κλειστοί προϋπολογισμοί στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και στα ειδικά συμπληρώματα διατροφής. 

Στην περίπτωση υπέρβασης των επιτρεπόμενων ορίων δαπάνης για το έτος 2017 από τους συμβεβλημένους παρόχους υπηρεσιών Υγείας και τους συμβεβλημένους παρόχους ιατροτεχνολογικών προϊόντων και ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής, το υπερβάλλον ποσό αναζητείται εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ από τους ιδίους.

 Με την ίδια απόφαση, μάλιστα, προβλέπεται ότι για τα έτη 2018 και 2019 οι κλειστοί προϋπολογισμοί θα τροποποιηθούν προς τα κάτω, κατά ποσό όχι χαμηλότερο από τη μείωση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: Ελευθερία του Τύπου