ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ


Είναι στη Βουλή και θα ψηφισθεί το Ν/Σ που θα κάνει νόμο του κράτους το 4ο Μνημόνιο. Έπεται το Ν/Σ του Υπουργείου Υγείας που περιλαμβάνει με γενικούς όρους και την φαρμακευτική περίθαλψη. Κάπου αλλού ετοιμάζεται το συνδικαλιστικό Ν/Σ. Αυτά που περιγράφονται σ’ αυτούς τους νέους νόμους είναι βασικές υποχρεώσεις του κράτους συμφωνημένες με τους Ευρωπαίους και δεν αλλάζουν εύκολα. Για την παραμικρή αλλαγή πρέπει να ερωτηθούν και να εγκρίνουν οι περιβόητοι Θεσμοί.

Ο ΠΦΣ έχει εκλογές για να αναδείξει τη νέα διοίκηση. Είναι συνηθισμένο στην
περίπτωση αυτή να δημιουργούνται ελπίδες που αμέσως μετά διαψεύδονται, να γίνονται διογκωμένοι απολογισμοί  θετικοί ή αρνητικοί και να ακολουθούν κατάλογοι διαπιστώσεων και προτάσεων γενικώς.


Όμως. Μ’ αυτούς τους αναμενόμενους νόμους συμπληρώνεται το παζλ των απελευθερώσεων του προηγούμενου καλοκαιριού. Μια  καινούρια εποχή αναφαίνεται για το επάγγελμά μας. Ανοίγεται ένας καινούριος δρόμος για τα φαρμακεία και τη μορφή τους. Αλλά και ένας άλλος τρόπος λειτουργίας των φαρμακοποιών. Μέσα από την ΠΦΥ και τις φαρμακευτικές υπηρεσίες. 

Και εδώ φωνάζουμε. Πού είναι οι νέοι μας. Αυτοί που στον κλάδο μας παραμένουν εδώ κι όχι στο εξωτερικό όπως 500.000 άλλοι. Αυτοί που θα ζήσουν την καινούρια εποχή ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;Γιατί αφήνουν τους πιο ανερμάτιστους και παρωχημένης αντίληψης «νέους» να προχωρούν μέσα από ένα πλέγμα εμφανίσεων που απομακρύνει ακόμα πιο πολύ τον κόσμο από τον συνδικαλισμό μας;

Η περασμένη τριετία στον ΠΦΣ ξεκίνησε με τις ελπίδες και τον νεανικό ενθουσιασμό του πληκτρολογίου και τελειώνει με τραγικά αποτελέσματα. Όλοι καταλαβαίνουν πια ότι το σκουριασμένο τενεκεδοκούτι κάνει θόρυβο όσο το κλωτσάς.

 Αυτοί οι νέοι συνάδελφοι που γνωρίζουν καλά και  εργάζονται για τις φαρμακευτικές υπηρεσίες, για τη φαρμακευτική φροντίδα, την φαρμακοενδημιολογία, τα βοτανοθεραπευτικά που είναι όλοι αυτοί; Γιατί φοβούνται την ομορφιά της συμμετοχής και της κριτικής της δουλειάς τους;

Pharma Team