ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Προεκλογική "φιέστα" παλαιοκομματικού χαρακτήρα;...

Παρακολουθώντας την φαρμακευτική επικαιρότητα, κυρίως μέσω του διαδικτύου , έπεσε η προσοχή μου πάνω σε μια Αιγαιοπελαγίτικη Διημερίδα Φαρμακοποιών, 27-28 Μαΐου 2017, με την συμμετοχή των Φ.Σ. Κυκλάδων - Λέσβου - Σάμου - Χίου.

Ως ένας απλός φαρμακοποιός αναρωτήθηκα ποιος ο σκοπός τούτης της εκδήλωσης αυτό το χρονικό διάστημα.

Έπρεπε όλοι αυτοί οι άνθρωποι να μαζευτούν ένα μήνα προ των εκλογών του Π.Φ.Σ. για να συζητήσουν θέματα τα οποία ούτε φλέγοντα είναι, ούτε χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης; Μια ματιά στο πρόγραμμα του συνεδρίου αποκαλύπτει ότι πρόκειται για τα γνωστά, τετριμμένα ζητήματα που μας έχουν απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν. 




Μήπως οι συμμετέχοντες βρήκαν απλά την ευκαιρία να κάνουν και την καλοκαιρινή τους βόλτα στο φιλόξενο και όμορφο νησί της Λέσβου;

Έντονα αναβλύζει, κατά την γνώμη μου, οσμή προεκλογικού πανηγυριού και μάλιστα παλαιοκομματικού τύπου.

Επίσης μου γεννάται η εξής απορία: Από όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. γιατί προσεκλήθη μόνον ο κ. Λουράντος; Μήπως δείχνει κάτι αυτό; Μήπως αποδεικνύει την στενή του σχέση με τον κ. Βαλτά όλη αυτή την τριετία; Mήπως είναι σημάδι της συμπόρευσής τους; Ότι και σημαίνει πάντως, πιστεύω πως καλό θα ήταν οι εκλέκτορες να είναι ενήμεροι εν όψει των επερχόμενων αρχαιρεσιών.

Ένα άλλο ερώτημα που αναπόφευκτα προκύπτει είναι ποιος ανέλαβε τα έξοδα για την μετακίνηση και διαμονή τόσων ατόμων. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την απάντηση. Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι ένας φαρμακευτικός σύλλογος ή συνεταιρισμός επωμίστηκε το οικονομικό βάρος της διοργάνωσης της διημερίδας. Τούτο με κάνει να διερωτώμαι αν είναι ηθικό να δαπανώνται τα χρήματα των φαρμακοποιών κατά αυτόν τον τρόπο και με τέτοια ευκολία, ειδικά όταν πλανάται η υποψία πως αυτό γίνεται στα πλαίσια της εκπλήρωσης προσωπικών μικροκομματικών συμφερόντων και ως μέρος προεκλογικής καμπάνιας.

Ίσως το κόστος ανέλαβε κάποια φαρμακευτική εταιρία. Δεν ξέρω αν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Άλλα και πάλι προκύπτουν ενδοιασμοί. Μπορεί μια εταιρία να μαζεύει φαρμακοποιούς και να τους πηγαίνει την μια στην Λέσβο, την άλλη στην Ρόδο ή στην Κρήτη και ίσως μια άλλη φορά στην Καραϊβική; Αν κάνουμε την εικασία ότι όλα αυτά γίνονται για προεκλογικούς λόγους, αναρωτιέμαι αν είναι σωστό να συμβαίνει τούτο σε μια τέτοια χρονική συγκυρία. Είναι ηθικό μια φαρμακευτική εταιρία να κάνει "αβάντα" σε συγκεκριμένο υποψήφιο; Eίναι καλό μια φαρμακευτική εταιρία να εμπλέκεται σε τέτοια θέματα;

H μεγαλύτερη όμως απορία μου είναι η εξής: τι σόι αιγαιοπελαγίτικη διημερίδα είναι αυτή δίχως την παρουσία εκπροσώπων των Δωδεκανήσων: Mήπως τα Δωδεκάνησα έχουν πάψει να ανήκουν στα νησιά του Αιγαίου; Μήπως σβήστηκαν από τον χάρτη επειδή απλά δεν ανήκουν στους αρεστούς του κ. Βαλτά; Εδώ προκύπτει αβίαστα και το άλλο ερώτημα: Γιατί από κάποιους φαρμακευτικούς συλλόγους της ηπειρωτικής χώρας προσκλήθηκαν ορισμένοι μόνον συνάδελφοι. Οι άλλοι γιατί έμειναν απ' έξω; Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι επιλεκτικά έλαβαν πρόσκληση κάποιοι. Για ποιο λόγο μόνο αυτοί; Γιατί όχι οι άλλοι; Γιατί να υπάρχουν διαχωρισμοί και αποκλεισμοί; Δεν θα πρέπει να προβληματιστούν οι υπόλοιποι γι αυτό;

Όλα τα παραπάνω προκαλούν εύλογες αμφιβολίες για την αναγκαιότητα της περί ης ο λόγος εκδήλωσης την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που ευκταίο θα ήταν να αποσαφηνιστούν σύντομα. Πρωτίστως όμως θα πρέπει να προβληματίσουν τους εκλέκτορες του Π.Φ.Σ. οι οποίοι εντός ολίγων ημερών θα κληθούν να αποφασίσουν με την ψήφο τους για το μέλλον του κλάδου.




Υ.Γ. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι η απουσία του Σοφιανόπουλου με τον οποίο ο κ. Βαλτάς φαίνεται να έχει τόση καλή σχέση και συνεργασία.



Κωνσταντίνος Γλεντής

Μέλος Δ.Σ. Φ.Σ.Δωδεκανήσου