ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Πολλή στεναχώρια ρε παιδί μου...

Στεναχωριέται ο κ. Λουράντος για τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ., ανησυχεί για το ασφαλιστικό, προβληματίζεται για τα γενόσημα.

Κάπως όπως οι βουλευτές της συμπολίτευσης, οι οποίοι ψηφίζουν μεν τα μέτρα, αλλά με πόνο ψυχής.

Σαν να είναι ο ίδιος αμέτοχος σε όλα αυτά, σαν να μην έχει καμιά σχέση με τίποτα.

Οι δε αντιδράσεις του χλιαρές, σαν να πρόκειται για κάποιον τρίτο παρατηρητή που παρακολουθεί από μακριά, αλλά συμπάσχει όμως μαζί μας.


Βέβαια, πριν από τον Σεπτέμβριο του 2014, αλλιώς τα έβλεπε τα πράγματα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, θεωρούσε τότε ότι τα δεινά του κλάδου δεν προέρχονταν από μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, αλλά σχεδόν αποκλειστικά εξαιτίας της δήθεν ενδοτικότητας της προηγούμενης διοίκησης.

Διαφορετικές όμως εποχές τότε, σύμφωνα με την σκέψη του κ. Λουράντου. Η ανάγκη για την "καρέκλα" ήταν επιτακτική και πάνω από όλα. Αλληλεγγύη, συναδελφικότητα, ενωτικότητα ήταν έννοιες που μάλλον αποτελούσαν εμπόδια στον δρόμο της ικανοποίησης της φιλοδοξίας του κ. Λουράντου.

Κατάφερε τελικά να ανέλθει στο αξίωμα του προέδρου. Διοικεί τον Σύλλογο εδώ και τρία χρόνια. Η κατάσταση πηγαίνει διαρκώς προς το χειρότερο. Ότι είχαμε το χάσαμε και έτσι όπως πάει θα τα χάσουμε όλα. Δεν πέτυχε επί θητείας του να αναστρέψει την αρνητική πορεία του επαγγέλματος. Το αντίθετο ακριβώς.


Η σημερινή αντιπολίτευση του ΠΦΣ δεν ακολούθησε όμως ποτέ τον ολισθηρό δρόμο του κ. Λουράντου. Όλα αυτά τα έτη με νηφαλιότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα ασκεί εποικοδομητική κριτική, αναδεικνύει τα προβλήματα των φαρμακείων και καταθέτει προτάσεις, προκειμένου σιγά-σιγά ο κλάδος να επιστρέψει σε αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη : την ηρεμία και την κανονικότητα που θα φέρει μια καλή και αποτελεσματική διοίκηση.

Να είστε σίγουρος ότι τούτο θα συμβεί στις επερχόμενες εκλογές του ΠΦΣ κ. Λουράντο, όσο κι αν εμφανίζονται νέοι υποψήφιοι που ζήλεψαν την τακτική σας και δημιουργούν προσκόμματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι φαρμακοποιοί γνωρίζουν και έχουν καταλάβει πλέον τι γίνεται.

Συγγνώμη αν σας στεναχώρησα ανήμερα της γιορτής σας. Ποτέ δεν είναι αργά πάντως για μια συγγνώμη από μέρους σας και μια καλή κουβέντα για τους προκατόχους σας.

Κωνσταντίνος Γλεντής

Μέλος Δ.Σ. Φ.Σ.Δωδεκανήσου