Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Ιστορική αναδρομή - Μελλοντική καταστροφή

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Κάποτε υπήρχε ένα Ασφαλιστικό Ταμείο όπου συγκεντώνονταν οι εισφορές των δημοσίων υπαλλήλων και το σύνολό τους που ποτέ δεν επαρκούσε χρησιμοποιούνταν για την κάλυψη των αναγκών περίθαλψης των ασφαλισμένων του. Το Ταμείο αυτό λέγονταν Δημόσιο και ήταν όντως ταμείο με την ένοια της λέξης, αφού αυτοσυντηρούνταν, τουλάχιστον στα χαρτιά. Μια μέρα των ημερών έγινε Οργανισμός και πάει το Ταμείο με όλη την έννοια της λέξης.

Και ιδού:

Τώρα που όλα τα ταμεία που άλλα έχουν και άλλα ( τα περισσότερα) δεν έχουν αποθεματικό, αφού πέταξαν τα λεφτά και πήγαν εκεί που ΥΠΑΡΧΟΥΝ,
έρχεται ένας άλλος ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ που θα αντικαταστήσει όλα τα υπάρχοντα πλέον Ταμεία και θα τραφεί από τα αποθεματικά τους και λεφτά πάλι δε θα υπάρχουν μέχρι να έρθει κάποιος άλλος και πάλι να μας πει πως ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. 
Ο ΟΠΑΔ μπορεί να καταργηθεί αλλά πάντα θα υπάρχει στις καρδιές και στο μυαλό μας, 
ααα. και στα Δωδεκάνησα:

Μπορούμε να ζητήσουμε από εκεί τα οφειλόμενα.

Τώρα πια θα έχουμε έναν Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Δηλαδή θα ξεχάσουμε όσα ξέρουμε! 
Πάνε τα ταμεία και πάνε τα λεφτά....
Διότι Οργανισμός σημαίνει όχι ταμείο..
Σημαίνει όχι αποθεματικό, 
Σημαίνει οτι χρηματοδοτείται απ' ευθείας από το λογιστήριο του Κράτους
Σημαίνει πως Οικονομικά δε θα ελέγχεται καθόλου από τους υπαλλήλους του, αφού άλλος θα βγάζει το φίδι από την τρύπα.
Πρόκειται για έναν απλό Κωδικό που θα δημιουργηθεί στο Λογιστήριο του Κράτους
Και το Κράτος είναι παγκόσμια γνωστό για τη συνέπεια στην εξόφληση των οφειλών του.
Φέξε μου και γλίστρισα!

Γιατί κανείς δε μιλά γι' αυτό;
Γιατί όλοι ασχολούνται με τα εύκολα; με τη λάσπη; 
με την παραπλάνηση; 

Έχουν γνώσιν οι φύλακες της κυβέρνησης και στρέφουν την κουβέντα αλλού!

                     

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
ΑΠΕΡΓΙΑ 4-7-8/02/2011 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ Ν/Σ/ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.Η ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΑ 6 ΤΑΜΕΙΑ ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ 01/03/2011.ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ SMS ΓΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.

ΠΗΓΗ: farmakopoioi.blogspot.com

Από το 2012 η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.......και βλέπουμε...

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF


Χωρίς αποφάσεις έληξε λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου για το θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε πάντως ότι θα πρέπει να προχωρήσουν χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του έργου και την επέκταση του σε όλα τα ταμεία, νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά ιατρεία.
Εντός των προσεχών ημερών θα αποφασιστεί ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί (ΣΔΙΤ, ανοιχτός διαγωνισμός κλπ.), προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές του φθινοπώρου το τεχνικό σκέλος του έργου και να εφαρμοστεί το νέο σύστημα στην ολοκληρωμένη του μορφή από 1.1.2012.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ένα από τα κρίσιμα τμήματα του έργου, είναι η μηχανογράφηση και διασύνδεση των νοσοκομείων με το σύστημα, ενώ στελέχη που εμπλέκονται στη διαδικασία τονίζουν ότι μόλις ολοκληρωθεί το έργο, η απόσβεση του θα είναι σχεδόν άμεση.


 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=381560&dt=31/01/2011#ixzz1CdwviHy8

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΦΣ

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 

ΑΘΗΝΑ 31/1/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Στην συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου , αποφάσισε 24ωρες πανελλαδικές απεργίες την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου . Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ. προκειμένου να αποφασίσει την συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος κ. Θ. Αμπατζόγλου τόνισε ότι «ζητάμε να αποσυρθούν ή να τροποποιηθούν ριζικά τα σημεία του  Νομοσχεδίου που αφορούν τα πληθυσμιακά  κριτήρια , την ίδρυση νέων φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από συνταγογραφικά κέντρα, το εξοντωτικό ωράριο λειτουργίας και την ιδιαίτερα υψηλή έκπτωση προς τα ταμεία. Ζητάμε να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη»

«Αναμένουμε συνάντηση με τον υπουργό προκειμένου να βρεθεί μια λύση που να αποσκοπεί πραγματικά προς όφελος του έλληνα ασφαλισμένου και του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης» συνέχισε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ..

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ Αμπατζόγλου απάντησε πως «στηρίζουμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση . Παραμένουν ωστόσο πολλά τεχνικά και διαδικαστικά σημεία  που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής . Είμαστε στην διάθεση της Πολιτείας για μια ακόμη φορά»

 

 

Εκ  του Π.Φ.Σ.

 

 

ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΈΧΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/2 και ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7/2 !

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΦΣ ΤΗΝ ΤΕΤΆΡΤΗ 9/2!

E-ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ..........ΠΕΣΜΕΝΗ

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Λόγω της έναρξης λειτουργίας νέου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από 24/01/2011 και προκειμένου να διευκολύνουμε τόσο τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ όσο και τους φαρμακοποιούς σας ενημερώνουμε ότι:
Οι συνταγές που δημιουργήθηκαν στο προηγούμενο σύστημα και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η εκτέλεσή τους στο νέο σύστημα μπορούν να εκτελεστούν χειρόγραφα εντός του οριζόμενου χρονικού διαστήματος. Επιπλέον, για ηλεκτρονικές συνταγές του προηγούμενου συστήματος άνω των 150€ θα γίνει δεκτή η χειρόγραφη εκτέλεσή τους χωρίς την απαίτηση θεώρησης.
Τέλος δεκτές θα γίνουν και οι χειρόγραφες εκτελέσεις συνταγών συμπεριλαμβανομένων και των άνω των 150€ (χωρίς να απαιτείται θεώρηση) που πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα 17/1/11-23/1/11 καθώς και την 1η εβδομάδα λειτουργίας του νέου συστήματος (24/1/11-30/1/11).
Απαιτείται, σε κάθε περίπτωση, η αποστολή στο Ταμείο μας της ηλεκτρονικής συνταγής του ιατρού με την υπογραφή και τη σφραγίδα του καθώς και τα κουπόνια των φαρμάκων επάνω σε αυτήν προκειμένου να γίνει η διασταύρωση από το Ταμείο μας ότι όντως είναι συνταγή που έχει καταχωρηθεί στο σύστημα πριν τις 24/01/2011.http://www.fskilkis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=869&Itemid=2


ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη προσοχή στην εκκαθάριση των συνταγών.....δεν εκτυπώνει την κατάσταση  μέχρι στιγμής.
Τρόπος επίλυσης:......τις ξαναχτυπάμε στο πρόγραμμα φαρμακείου μας και τις καταθέτουμε σαν να ήταν ιδιόχειρες.
Τέλος...δεν δουλεύει τίποτα σήμερα...ούτε εκτύπωση...ούτε 100% σκανάρισμα όλων των κουπονιών.

ΠΦΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘEΜΑ ΤΟΥ ΟΓΑ απο την κ. ΔΡΕΤΤΑ

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Αθήνα, 31.1.2011
Αρ. Πρωτ.: 2321/227
ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Πανελλήνιου
Φαρμακευτικού Συλλόγου
κ. Θ. Αμπατζόγλου
Αγαπητέ πρόεδρε,

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει από την ολιγοήμερη καθυστέρηση στην εξόφληση των συνταγών φαρμακείων μηνός Νοεμβρίου 2010, οι οποίες κατατέθηκαν στον ΟΓΑ το πρώτο δεκαήμερο του 2010, σε ενημερώνω ότι οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε τεχνικούς λόγο
υς, οι οποίοι έχουν σχέση με την υλοποίηση των διαδικασιών που προβλέπου οι διατάξεις του Π. Δ/τος 113/2010 (ΦΕΚ 194/Α/22.11.2010) "Ανάληψη υποχρεώσεων από τους Διατάκτες" και μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΗΝΑ ΔΡΕΤΤΑ
  

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.......

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF


http://www.fsth.gr/enhmerwsh_kataxwr.asp?update_id=291

ΕΡΤ3 - ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ VS ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Φ.Σ.Θ. ΚΑΙ Ά ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Φ.Σ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ 
ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΤΙΜΟΣΙΔΗ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ3 ΣΤΙΣ 29/1/11
video


ΚΌΛΑΦΟΣ Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
28/01/2011
«Κόλαφο» για την υγεία και την οικονομική κατάσταση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις χαρακτηρίζει η Ε.Σ.Α.μεΑ. τη νέα, «αρνητική» λίστα φαρμάκων σε συνδυασμό με τη λίστα των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων.

Σε επείγουσα επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, η Συνομοσπονδία ζητά την εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, που υποβάλλονται σε χρόνια θεραπευτική αγωγή και λαμβάνουν σε τακτική βάση φαρμακευτική αγωγή, από την αρνητική λίστα του Ε.Ο.Φ. Πολλά από αυτά τα σκευάσματα, τα οποία δεν θα συνταγογραφούνται πλέον από τα ασφαλιστικά ταμεία, ενδεχομένως να είναι μικρού κόστους, η χρήση τους όμως είναι τόσο συχνή για τους χρόνια πάσχοντες που οδηγεί πραγματικά σε οικονομική αφαίμαξη το πενιχρό εισόδημά τους.

Για παράδειγμα, υπάρχουν άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας, τα οποία αντιδρούν στην ιντερφερόνη και χρόνια τώρα λάμβαναν ανοσοσφαιρίνες. Η μη συνταγογράφηση αυτού του σκευάσματος σε ένα χρόνια πάσχοντα, του οποίου η λειτουργικότητα παραμένει σταθερή στο χρόνο και δεν οδηγείται σε παράλυση των μυών του,  είναι ένα άκρως σοβαρό ζήτημα. 

Επίσης, άτομα με θαλασσαιμία ή συγγενείς καρδιοπάθειες έχουν ανάγκη από τη λήψη του viagra λόγω πνευμονικής υπέρτασης. Η μη συνταγογράφηση του φαρμάκου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα υγείας, έως και κίνδυνο για τη ζωή τους.

Η Συνομοσπονδία θεωρεί ότι «η Πολιτεία έχει χρέος να θέσει τέρμα στην ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση και να περιορίσει την αλόγιστη σπατάλη πόρων. Όχι όμως με μέτρα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή συμπολιτών μας οι οποίοι ανήκουν στις πιο ευπαθείς ομάδες. Ως ασφαλιστική δικλείδα, για την αποτροπή δυσάρεστων φαινομένων, προτείνει να αναφερθεί ρητά ότι η συνταγογράφηση θα συνοδεύεται από πλήρη αιτιολόγηση του θεράποντα ιατρού, καθώς και τη διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου των συνταγογραφήσεων που αφορούν χρόνια πάσχοντες».

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΡΟΝΤΕΣ (ΔΙΑ)ΔΗΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF


    


ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.......................

διαδήλωσαν υπό βροχή οι φαρμακοποιοί της Πελοποννήσου και με μαζικότητα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των καιρών μας και αυτοί με την σειρά τους.
Παρόντες στις παραπάνω διαδηλώσεις πέρα από τα πολλά μέλη διάφορων Δ.Σ. τοπικών συλλόγων και ο Πρόεδρος του Π.Φ.Σ. Κος Αμπατζόγλου καθώς και ο Πρόεδρος της Ο.Σ.Φ.Ε. Κος Γαλανόπουλος.
Το ραντεβού ορίστηκε στις 12¨00 στο κέντρο της Τρίπολης.
Ακολούθησε πορεία μιας ώρας υπό καταρρακτώδη βροχή με τερματικό σταθμό τα γραφεία της περιφέρειας όπου και κατατέθηκε ψήφισμα για τις θέσεις του κλάδου μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση των φαρμακοποιών ήταν μεγάλη , περίπου 200-250 άτομα αν αναλογιστεί κανείς τόσο τον άσχημο καιρό όσο και το γεγονός ότι ο κλάδος είναι η πρώτη φορά που διεκδικεί με αυτόν τον τρόπο......... τι άλλο........την επιβίωσή του!!
Στις συζητήσεις που ακολούθησαν έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Π.Φ.Σ. για τα θέματα όπως έχουν διαμορφωθεί και μετά την κατάθεση του προσχεδίου νόμου στην Βουλή.
Κοινή εκτίμηση όλων των συνομιλητών ήταν ότι ο αγώνας τώρα αρχίζει και με τίποτα ο εφησυχασμός δεν πρέπει να μας αποσπά από τον τελικό στόχο....... την επιβίωση του Έλληνα φαρμακοποιού.
Εμείς σαν PHARMA TEAM οφείλουμε να ευχαριστείσουμε τον Γ.Γ. του Φ.Σ. Μεσσηνίας Κο Χρήστο Ποντίκη για την συνεισφορά του στην ενημέρωση και στην αποστολή του παραπάνω φωτογραφικού υλικού.
ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ...............
Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ..........
ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ..............

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αποκαλύπτει

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF

Δείτε το Σάββατο το πρωί στην ΕΤ3 στις 10.00 Πρόεδρος Φ.Σ.Θ vs Υφ.Υγείας

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDFΣτις 10 το πρωι του Σαββάτου στην ΕΤ3 θα συνομιλήσουν ο Υφυπουργός Υγείας κ. Τιμοσίδης και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσ/νίκης και Α' Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φ.Σ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης. 

Θα παρακολουθήσουμε με αγωνία.

Η είδηση της ημέρας! Άργησε αλλά ήρθε και είναι ένα καλό βήμα!

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
«ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ»

Το σχέδιο νόμου θα βρείτε ΕΔΩ, όπως διαμορφώθηκε τελικά και θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ:


Άρθρο 9 
Τελικές Διατάξεις- Εξαιρέσεις από το πεδίο εφαρμογής του νόμου

Οι διατάξεις του παρόντος νόμου δεν εφαρμόζονται για τις επαγγελματικές δραστηριότητες των οδικών εμπορευματικών μεταφορών που ρυθμίζονται με το ν. 3887/2010 (Α ́ 174) και των φαρμακοποιών.

Πρόκειται για τη φράση που εξαφανίστηκε αλλά τελικά επανήλθε!
Επίσημα δηλαδή και εφόσον ψηφιστεί το Ν/Σ εξαιρούμαστε από το νόμο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και εμπίπτουμε μόνο στο Νόμο του Υπουργείου Υγείας.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν την άλλη εβδομάδα οι γιατροί

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Αγωνιστικό απεργιακό μέτωπο συγκροτούν οι γιατροί, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που έχει κατατεθεί στη Βουλή και ζητούν την απόσυρσή του.
Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες πανελλαδικά προχωρούν από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου οι γιατροί του ΙΚΑ
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) Μ. Βλασταράκος τόνισε ότι το νομοσχέδιο αυτό που «συνενώνει αδύναμους λειτουργικά και οργανωτικά κλάδους υγείας του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ ΟΓΑ ΟΠΑΔ, θα υποβαθμίσει την περίθαλψη και θα ισοπεδώσει τους εργαζόμενους γιατρούς».
Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει...............................

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Και το όνομα αυτού...

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF

Super-Pharm

Super-Pharm סופר-פארם
TypePrivate
IndustryDrugstoreRetail
Founded1978
HeadquartersIsrael
Number of locations137 (Israel), 20 (Poland), 65 (China)
ProductsDrugsHealth
WebsiteSuper-Pharm (Israel)
Super-Pharm (Poland)

A Super-Pharm at the Arad Mallin AradIsrael.
Super-Pharm (Hebrewסופר-פארם‎ Super-Pharm) is a pharmacy chain in IsraelPolandChina, andTrinidad. Owned by the Koffler family, the pharmacy uses the same logo and some of the same private-label brands, such as Life andLifeStyle, as Shoppers Drug Mart in Canada.


Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών: Δελτίο Τύπου

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών (ΠΕΦ), με Δελτίο Τύπου που απέστειλε, ανακοίνωσε τα παρακάτω:
Μετά την εξαίρεσή μας από τον υπουργό Υγείας, από συνάντηση που είχε οριστεί την 14η Ιανουαρίου 2010 και είχαμε προσκληθεί από τον ίδιο, σήμερα 18η Ιανουαρίου 2011 μάς δέχτηκε με θέρμη, με ιδιαίτερη ευγένεια και με διάθεση στενής συνεργασίας ο υφυπουργός κος Μιχάλης Τιμοσίδης.

ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΚΑΝΕΤΕ κλικ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΠΦΣ

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF

video

ΠΦΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/1/11

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDFΑΘΗΝΑ 27/1/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδριάζει εκ νέου την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, στη 1 μετά το μεσημέρι στα γραφεία του Π.Φ.Σ., το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκειμένου να χαράξει το πλάνο των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου Οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι πέτυχαν μια πρώτη νίκη στην ακρόαση των φορέων στην Βουλή, ωστόσο τα υπόλοιπα μέτωπα παραμένουν ανοικτά. Στην συζήτηση-στην οποία παραβρέθηκαν και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τόσο του Πανελληνίου όσο και του Φ.Σ. Αττικής - ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θεοδ. Αμπατζόγλου κατέθεσε τις προτεινόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις των Φαρμακοποιών .

Αποκάλυψη-Βόμβα! Συμφωνία Ελλάδας Ισραήλ για ιδρυση πολυφαρμακείων

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDFΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Β3 Δ/νση Οικ.Σχέσεων
με χώρες Β.Αφρικής, Μ.Ανατολής και χώρες Κόλπου
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ- ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ- ΙΣΡΑΗΛΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


Φεβρουάριος 2010


Μετά από πέντε έτη  συνεχούς ανάπτυξης, η Ισραηλινή οικονομία εισήλθε σε φάση οικονομικής επιβράδυνσης από το δεύτερο εξάμηνο του 2008 και μετά. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, συνολικά για το 2008 ο ρυθμός ανάπτυξης ανήλθε  στο 4%  έναντι ποσοστού 5,2% το προηγούμενο έτος, ενώ το 2009 αναμένεται να μειωθεί κατά 0,1%. Η διεθνής οικονομική κρίση δεν προκάλεσε άμεσα προβλήματα ρευστότητας στα τραπεζικά ιδρύματα του Ισραήλ όπως συνέβη στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, εντούτοις οι επιπτώσεις της έγιναν εμφανείς στην πραγματική οικονομία και κυρίως στις  αρνητικές προσδοκίες του καταναλωτικού και επενδυτικού κοινού, αναστέλλοντας έτσι την ζήτηση για κατανάλωση και επενδύσεις. Το Υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ έχει προκρίνει δέσμη  μέτρων  για  την   αντιμετώπιση  της  οικονομικής  ύφεσης,  μέσω  αύξησης  των  δημοσίων επενδύσεων και τόνωσης του  επιπέδου ρευστότητας στην οικονομία. Όσον αφορά τα επίπεδα των τιμών, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2008 ο  πληθωρισμός κινήθηκε ανοδικά εξαιτίας της αύξησης των διεθνών τιμών στα καύσιμα και των υψηλών επιπέδων της συνολικής ζήτησης στην οικονομία. Από το Σεπτέμβριο και μετά σημειώθηκε σημαντική πτώση  του πληθωρισμού, ο οποίος διαμορφώθηκε στοΤετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

ΠΦΣ: ΔΙΕΦΑΝΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ- Η ΜΑΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF


Ολοκληρώθηκε στις 9 το βραδυ η ακρόαση των εκπροσώπων των φαρμακοποιών απο την επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής. Διεφάνη η βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για την διατήρηση του ισχύοντος ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων.
Ωστόσο παραμένουν οι διατάξεις που αφορούν τα υπόλοιπα σημεία τριβής  μεταξύ Π.Φ.Σ. και Υπουργείου. Οπως τόνισε ο πρόεδροςτου Π.Φ.Σ. κ. Θ. Αμπατζόγλου «εξακολουθούμε να εκφραζουμε την πλήρη αντίθεσή μας με τις διατάξεις του νομοσχεδίου . Η μάχη συνεχίζεται»

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η σημερινή απεργία σε όλη τη χώρα.Το απόγευμα, εκπρόσωπoί μας θα αναφερθούν στις θέσεις μας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη.
Την Δευτέρα 31/1/2011 συγκαλείται  Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. προκειμένου να εκτιμηθεί η διαμορφωθείσα κατάσταση και να αποφασισθεί ο τρόπος συνέχισης του αγώνα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

Θ. ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΜΟΡΦΗ .doc

Τα ανεξάρτητα ΜΜΕ μιλούν για μας

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF


Κλειστα παρεμειναν και σημερα τα φαρμακεια της πολης...
Ολοι οι φαρμακοποιοί φορωντας την λευκη  ποδια διαδηλωσαν ειρηνικα και αξιοπρεπως στους δρομους της Θεσσαλονικης ... Τι ζητουν; Να εφαρμοστει στην Ελλαδα ο,τι συμβαινει και στην υπολοιπη Ευρωπη και να εφαρμοστουν οι αποφασεις του Ευρωπαικου Δικαστηριου...
Οι φαρμακοποιοι κερδιζουν απο 10τοις εκατο στην τιμη καθε φαρμακου που διαθετουν ,ενω πιστωνουν τα ασφαλιστικα ταμεια για πολλους μηνες .
Την μεριδα του λεοντος εισπρατουν οι φαρμακοβιομηχανιες...
Το επαγγελμα του φαρμακοποιου θα πρεπει να παραμεινει κλειστο... Στην Ελλαδα εχουμε αναλογικα 3 φορες περισσοτερα φαρμακεια απ'οτι η υπολοιπη Ευρωπη ...
Ειναι αποφασισμενοι να συνεχισουν τον αγωνα τους ...
Ακολουθησα την πορεια και παρατηρησα οτι ηταν αρκετα μεγαλη σε ογκο αλλα περιορίστηκαν σε μικρη διαδρομη... και το κυριοτερο δεν υπηρξε φωνη ,δυνατη...
Και μια επισημανση .. Μηπως και σεις τα μαγαζακια σας τα μετατρεψατε σε παππουτσαδικα και οικο ομορφιας  καλλυντικα ...
H είδηση αυτή απεστάλη από τον χρήστη XALAZIA.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία προς το πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΩΝ ΚΟΝΤΙΝΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ! 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.00πμ  ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ (πρωην) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑ.ΘΡΑ. ΟΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΜΑΣ!

Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ
ALAPIS, ΛΑΒΙΔΑΣ κ ΣΙΑ ΗΔΗ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ Η ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΑΝ!
BOOTS, CELESIO, LIDL κτλ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ!
Ο,ΤΙ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ.
ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ:
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ!

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!