ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΠΦΣ: «Τις πταίει» για τα προβλήματα του τακτικού ελέγχου

Ενημέρωση μετά τη συνάντηση με την ΚΜΕΣ



Ο ΠΦΣ συνεχίζει τις εβδομαδιαίες επαφές με την ΚΜΕΣ, ώστε να επιλύονται τα προβλήματα της διαδικασίας του τακτικού ελέγχου. Στο πλαίσιο αυτό ενημερώνει ότι για τις διαφορές μεταξύ των αιτούμενων ποσών και των πληρωμών ευθύνεται είτε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα μηχανογράφησης το οποίο δημιουργεί πρόβλημα με τις μερικές εκτελέσεις και αναμένεται η διόρθωση από την υπεύθυνη εταιρεία είτε σε λάθη των φαρμακοποιών που καταθέτουν συνταγές του προηγούμενου μήνα ή ταμείων που δεν ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ είτε για άγνωστους λόγους που διερευνώνται από την ΗΔΙΚΑ και τις εταιρείες προγραμμάτων φαρμακείου.

Ο ΠΦΣ επανέλαβε το αίτημα να υπολογίζεται το αιτούμενο από την ΗΔΙΚΑ και μετά να εκδίδεται το τιμολόγιο. Ο ΠΦΣ θέτει στόχο να εξαλείψει τις περικοπές στο φαρμακευτικό έλεγχο που ανέρχονται σε μερικές εκατοντάδες (350 για το μήνα Ιούλιο) σε σύνολο 7 εκατ. συνταγών, ενώ ενημερώνει ότι έχουν ομαλοποιηθεί οι πληρωμές του 95% και του 5% για κάθε μήνα.

Τέλος, επιβεβαιώνει ότι λειτουργούν οι κόφτες σε πόσιμα φιαλίδια και σε αναβράζοντα κοκκία και αναμένεται η επίσημη επικύρωση από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ διαγράφηκαν από το σύστημα οι άδικες περικοπές για χάπια, σιρόπια και αμπούλες. Από τον ΠΦΣ ζητήθηκε οι ενστάσεις για θεραπεύσιμες ενέργειες να εξετάζονται απευθείας στις ΠΕΔΙ και όχι από την Επιτροπή Ενστάσεων.