ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΦΣΘ: Υποχρεωτική, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, η λίστα τροφίμων από το νοσοκομείο για τις γνωματεύσεις με υλικά για κοιλιοκάκη


Ανακοίνωση για νέες επισημάνσεις του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τις γνωματεύσεις e-ΔΑΠΥ για τα υλικά για τη νόσο κοιλιοκάκη εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει, ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει ότι είναι υποχρεωτική η λίστα των τροφίμων από το νοσοκομείο μαζί με τα υπόλοιπα παραστατικά που στέλνουν οι φαρμακοποιοί. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την ανακοίνωση του ΦΣΘ.




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΟΜΟΣ3601/1928-8314/1938 Ν.Δ. 171

A.Φ.Μ 090203635 

ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

                                                                                           Θεσσαλονίκη 6 Μαρτίου 2018


Αρ. Πρωτ. 269



Προς: τα μέλη του ΦΣΘ



ΘΕΜΑ «Επισημάνσεις ΕΟΠΥΥ για τις γνωματεύσεις e-ΔΑΠΥ για υλικά για τη νόσο κοιλιοκάκη»»

Αγαπητοί συνάδελφοι

Όπως μας ενημέρωσαν από τον ΕΟΠΥΥ, για την εκτέλεση γνωματεύσεων με υλικά για τη νόσο κοιλιοκάκη, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ. Για το λόγο αυτό και για να αποφευχθούν περικοπές, σας καλούμε να είστε πολύ προσεκτικοί και τυπικοί στην εκτέλεση αυτών των γνωματεύσεων.
Η λίστα των τροφίμων πρέπει να είναι συμπληρωμένη από το γιατρό. Αν είναι κενή, θα γίνεται περικοπή. Στην περίπτωση που οι ποσότητες είναι διαφορετικές από τις χορηγούμενες και μάλιστα μικρότερες, θα εκκαθαρίζονται οι μικρότερες.
Ο Σύλλογος μας ήδη σας έχει ενημερώσει από τις 12 Φεβρουαρίου ότι, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, για τα υλικά για την κοιλιοκάκη απαιτούνται τα εξής:
-Μαζί με την ηλεκτρονική γνωμάτευση του γιατρού χρειάζεται και ένα δεύτερο φύλλο (τυπωμένο και όχι χειρόγραφο) όπου θα αναφέρονται αναλυτικά όλα τα υλικά για την κοιλιοκάκη και στο οποίο ο γιατρός θα τσεκάρει τα υλικά που θέλει να χορηγήσει. Και το δεύτερο φύλλο πρέπει να είναι σφραγισμένο από τον γιατρό και από τον ελεγκτή, όπως φυσικά και η αρχική ηλεκτρονική γνωμάτευση.
Σας εφιστούμε την προσοχή και σας παρακαλούμε να ενημερώνετε και τους ασθενείς που προσέρχονται στα φαρμακεία σας να ζητούν από το γιατρό τους τα συγκεκριμένα έγγραφα.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο πρόεδρος                                                                                                Ο γραμματέας

Διονύσιος Ευγενίδης                                                                          Αργύριος Αργυρόπουλος


Πηγή: fsth