ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Φ.Σ. Ροδόπης: Εκστρατεία ενημέρωσης για την ορθή χρήση των φαρμάκων σε γυμνάσια και λύκεια της Ροδόπης

Ξεκίνησε η καμπάνια στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ροδόπης για την ορθή χρήση των φαρμάκων. Μετά από έγκριση που έλαβε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης από το υπουργείο Παιδείας να επισκεφθεί τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νομού Ροδόπης για την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την ορθή χρήση των φαρμάκων και με τη συνεργασία της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συναντήσεις με μαθητές του 4ου Γυμνασίου, του Γυμνασίου Σαππών, του 2ου Γυμνασίου και του Μουσικού Γυμνασίου -Λυκείου.
Ειδικότερα στο δελτίο Τύπου του Φ.Σ. Ροδόπης αναφέρονται τα εξής:
"Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης θα πραγματοποιήσει τις ενημερώσεις με προβολή διαφανειών και διανομή φυλλαδίων καθ' όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς σε όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της περιοχής μας,¨εκπαιδεύοντας τους μαθητές για την αλόγιστη κατανάλωση αντιβιοτικών, την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, την ανακύκλωση των φαρμάκων, τους τεράστιους κινδύνους που διατρέχει η υγεία η δική τους και των μελών των οικογενειών τους από τη χρήση των αναβολικών, των ναρκωτικών καθώς και από την αγορά φαρμάκων ή και συμπληρωμάτων διατροφής από το διαδίκτυο .
Ήδη προσδιορίστηκαν οι ημερομηνίες επίσκεψης για τα πρώτα 17 σχολεία από τα 27 του νομού Ροδόπης, μετά από επικοινωνία που είχε ο Σύλλογος με τους διευθυντές των σχολείων.
Ευελπιστούμε πως τα μηνύματα που θα περάσουμε θα είναι για το καλό και των παιδιών και των οικογενειών τους. Σε πολλά σχολεία θα γίνουν παραπάνω από μία συναντήσεις, λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών τους.
Ο Σύλλογος αποφάσισε να προχωρήσει στην καμπάνια αυτή εκτιμώντας την κομβική θέση που έχουν οι μαθητές λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, το πόσο εύκολα γίνονται καταναλωτικός στόχος αλλά και τη θέση που έχουν οι νέοι μέσα στις οικογένειές τους. Θεωρούμε ότι οι μαθητές έχουν μεγάλες δυνατότητες να πείσουν παππούδες, γιαγιάδες και γονείς ώστε να δίνουν την απαραίτητη προσοχή στα θέματα υγείας αλλά και να τους μεταδώσουν το μήνυμα ότι οφείλουν να απευθύνονται πάντα και μόνο στον φαρμακοποιό ή στο γιατρό τους για κάθε πρόβλημα της υγείας τους.
Δίνουμε ρόλο στους μαθητές για την προστασία της δικής τους υγείας και των οικογενειών τους. Η ενημέρωση αυτή θα καθιερωθεί και θα γίνεται κάθε χρόνο στις καινούριες τάξεις ή και θα επαναλαμβάνεται προσαρμοσμένη φυσικά στη γλώσσα των παιδιών. Κάτι ανάλογο με το κλείσιμο του κύκλου στα σχολεία θα γίνει και με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου, τους στρατιώτες των μονάδων κλπ.
Το κοινό είναι ανεπαρκώς ενημερωμένο και θα πρέπει να υπάρχει συνεχής τριβή και επαφή με τους επαγγελματίες υγείας, μιας και τα προβλήματα υγείας είναι πάρα πολλά. Αυτό οι φαρμακοποιοί το κάνουμε κυρίως μέσα στα φαρμακεία μας, αλλά βγαίνουμε και προς τα έξω. Μοιράζοντας φυλλάδια και ενημερώνοντας με επανειλημμένες εξορμήσεις μας σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως Δημόσιες Υπηρεσίες, τράπεζες, ΚΑΠΗ, πλατείες, καφενεία, κλπ .
Την καμπάνια υποστηρίζουν ομάδες μελών του ΔΣ και εθελοντές- μέλη του ΦΣ Ροδόπης".