ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Πώς θα γίνεται η συνταγογράφηση σε όσους έχουν χάσει τα βιβλιάρια του ΕΟΠΥΥ στη δυτική Αττική

Τα αιτήματα εκκαθάρισης παροχών ασφαλισμένων και συμβεβλημένων προμηθευτών με έδρα την Μάνδρα Αττικής, θα εκκαθαρίζονται και θα αποζημιώνονται κατά προτεραιότητα.

Με χειρόγραφες συνταγές και παραπεμπτικά θα εξυπηρετούνται έως το τέλος του έτους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στη δυτική Αττική που έχουν χάσει τα βιβλιάριά τους κατά την πρόσφατη θεομηνία.


Σύμφωνα με εγκύκλιο της αρμόδιας διεύθυνσης του Οργανισμού, χορηγούνται κατ’ εξαίρεση από την Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Ελευσίνας δύο συνταγολόγια ανά γιατρό που έχει ως έδρα την Μάνδρα.

Στο ένα από τα δύο βιβλιάρια, οι συμβεβλημένοι και πιστοποιημένοι γιατροί θα συνταγογραφούν τη φαρμακευτική αγωγή των δικαιούχων και στο άλλο διαγνωστικές εξετάσεις και λοιπό υλικό (αναλώσιμα και είδη πρόσθετης περίθαλψης).

Η συνταγογράφηση των παραπάνω φαρμάκων και ειδών θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από υπεύθυνη δήλωση των ασφαλισμένων για την απώλεια του βιβλιαρίου.

Θα δηλώνουν, επίσης, υπεύθυνα εάν έχουν τυχόν απολέσει ηλεκτρονικά παραπεμπτικά που είχαν εκδοθεί και καταστράφηκαν στις πλημμύρες, ενώ θα επιδεικνύουν και αποδεικτικό εγγραφής τους στους καταλόγους πληγέντων του Δήμου Μάνδρας και Μεγάρων (Δημοτική Ενότητα Νέας Περάμου).

Εκκαθάριση

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, τα αιτήματα εκκαθάρισης παροχών των πληγέντων ασφαλισμένων του Οργανισμού, καθώς και των συμβεβλημένων προμηθευτών Υγείας (πάροχοι – φαρμακεία ) με έδρα την Μάνδρα Αττικής, θα εκκαθαρίζονται και θα αποζημιώνονται κατά προτεραιότητα από την αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ.

Στη συγκεκριμένη διεύθυνση, οι συμβεβλημένοι προμηθευτές θα πρέπει να προσκομίζουν τα παραπάνω δικαιολογητικά, δηλαδή ηλεκτρονική ή χειρόγραφη συνταγή - παραπεμπτικό, υπεύθυνη δήλωση του ασφαλισμένου και αποδεικτικό εγγραφής του στους καταλόγους των πληγέντων.


Πηγή : iatronet