ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΦΣΘ: Νέα συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα της Θεσσαλονίκης

Μια νέα συνεργασία εγκαινιάστηκε ανάμεσα στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και την πανεπιστημιακή κοινότητα της πόλης. Η αρχή έγινε πριν ένα μήνα, οπότε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και αντιπρόεδρος του ΦΣΘ Κυριάκος Θεοδοσιάδης μίλησε σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ για τα φάρμακα και το ισχύον νομικό πλαίσιο. Είχε προηγηθεί πρόσκληση του αναπληρωτή Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Παναγιώτη Γκλαβίνη, την οποία με χαρά αποδέχτηκε ο κ. Θεοδοσιάδης.
Την ίδια πορεία ακολουθεί και ο νομικός σύμβουλος του ΦΣΘ Γιώργος Πέϊκος, ο οποίος, μετά από πρόσκληση, μίλησε πριν λίγες ημέρες στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ σχετικά με την φαρμακευτική νομοθεσία.
Στο μεταξύ ο πρόεδρος του ΠΦΣ και αντιπρόεδρος του ΦΣΘ κ. Θεοδοσιάδης δίδαξε χθες επί σχεδόν δύο ώρες σε φοιτητές του 5ου έτους του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ, οι οποίοι διανύουν την περίοδο της πρακτικής άσκησης των σπουδών τους. Τους μίλησε για το επάγγελμα του φαρμακοποιού, το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και τις προοπτικές του επαγγέλματος.
Οι δράσεις αυτές αποδεικνύουν ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συνεχίζει να πρωτοπορεί αναλαμβάνοντας ή συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες που δεν γίνονται σε άλλες πόλεις της χώρας μας και αναδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην κοινωνική ζωή της πόλης.

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΦΣΘ