ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΦΣΘ: Βράβευση εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού


Για το κοινωνικό τους έργο τίμησε χθες τους εθελοντές της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και της   Κοινωνικής Υπηρεσίας του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 17ου συνεδρίου Pharma-point, που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης". 

Παρουσία των δεκάδων ένστολων Εθελοντών της Νοσηλευτικής και Κοινωνικής Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός εξέφρασε εκ μέρους του Ε.Ε.Σ., του μεγαλύτερου και αρχαιότερου Οργανισμού της χώρας, θερμές ευχαριστίες από του βήματος γι αυτήν την ιδιαίτερη τιμή. 

«Εργαζόμαστε σε μια αγαθοποιό δυναμική, στηριζόμενοι σε ένα ευρύ πλέγμα κοινωφελών δραστηριοτήτων με απώτερο στόχο και σκοπό την ενίσχυση των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων. Πρωταρχικό μέλημά μας είναι η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, προκειμένου να αποφύγουμε φαινόμενα περιθωριοποίησης των αδύναμων ομάδων», υπογράμμισε ο κ. Αυγερινός.
Εκ μέρους των δύο Υπηρεσιών τις τιμητικές διακρίσεις παρέλαβαν η κα Χρυσούλα Συμεωνίδου, Εθελόντρια, μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνη των Εθελοντών Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και η κα Κατερίνα Παλιούρα, Εθελόντρια, Γενική Γραμματέας του τοπικού Δ.Σ. και υπεύθυνη των Εθελοντών Κοινωνικής Υπηρεσίας Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης.
Η κα Συμεωνίδου αναφέρθηκε στο αξιόλογο νοσηλευτικό έργο που προσφέρουν οι εθελοντές της Νοσηλευτικής κατά τις εφημερίες νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, εξήρε τη συστηματική ενίσχυση συγκεκριμένων κλινικών και αναφέρθηκε επίσης στο έργο που προσφέρεται στο Κοινωνικό Ογκολογικό Ιατρείο και Φαρμακείο του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου, η λειτουργία του οποίου στηρίζεται εξ' ολοκλήρου στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Τέλος, υπογράμμισε την ανακούφιση που προσφέρουν οι Εθελοντές με τις υπηρεσίες τους σε άπορους, μοναχικούς και ηλικιωμένους μέσω της Υπηρεσίας του Ε.Ε.Σ. «Νοσηλεία στο Σπίτι».
Από την πλευρά της η κα Κατερίνα Παλιούρα απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στις Εθελόντριες και τους Εθελοντές της Κοινωνικής Υπηρεσίας, οι οποίοι συνέβαλαν να κερδίσει ο Ε.Ε.Σ. το μεγάλο «στοίχημα» της προσφυγικής κρίσης, δίνοντας το "παρών" στα πεδία. Αναφέρθηκε επίσης στο αξιόλογο κοινωνικό έργο που επιτελούν οι Εθελοντές διανέμοντας τρόφιμα σε άπορες, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, στην ψυχοκοινωνική στήριξη που παρέχουν σε ιδρύματα, ορφανοτροφεία, γηροκομεία, βοηθώντας τους συνανθρώπους μας που ζουν σε αυτά, σε άστεγους, αλλά και αντιμετωπίζοντας περιστατικά με κατ’ οίκον επισκέψεις.
Να σημειωθεί ότι πέρυσι, σε αντίστοιχο συνέδριο, είχαν τιμηθεί για την προσφορά και την κοινωνική τους δράση οι Εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Τομέας Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών οργάνωσε μαθήματα Πρώτων Βοηθειών σε φαρμακοποιούς. Τα μαθήματα διήρκησαν ολόκληρη την ημέρα και παραδόθηκαν από πιστοποιημένους Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.


Πηγή: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός