ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Κωνσταντίνος Κούβαρης: «Προτάσεις»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

σε αυτές τις εκλογές του ΠΦΣ για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου γίνονται ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ πράγματα!!!

11 ψηφοδέλτια που τα πιο πολλά φαίνεται να αγνοούν το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον που ζούμε πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να διοικήσουν το ΠΦΣ επαναλαμβάνοντας τις ίδιες παρωχημένες αντιλήψεις, ποντάροντας στη θλιβερή πραγματικότητα του σήμερα.

Θέλουν να ξεχάσουμε την τριετή διοίκηση κατά τη διάρκεια της οποίας η απουσία επιχειρημάτων επέτρεψε την εμμονική στάση διεκδίκησης κεκτημένων που είχαν όμως, ήδη χαθεί χρησιμοποιώντας παλαιοσυνδικαλιστική φρασεολογία, θέλοντας να εξαπατήσουν τους πιο ευάλωτους και ευαίσθητους φαρμακοποιούς. Δυστυχώς για αυτούς, έδειξαν και δείχνουν ανικανότητα να κατανοήσουν το περιβάλλον που αλλάζει καθημερινά αντιμετωπίζοντάς το με φοβία, με αριστερή ιδεοληψία, καταστροφική μανία και ταυτόχρονα αντιδρώντας αρνητικά σε ό, τι προοδευτικά αποτελεσματικό είχε γίνει για το μέλλον του φαρμακείου.

Ορισμένοι από τους διοικούντες, κόλακες, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την κατασυκοφάντηση των άλλων, ανερμάτιστοι, επιδειξιομανείς, πονηροί κερδίζουν την ανοχή σχεδιάζοντας θαυμάσια τα προσωπικά και επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Σήμερα, είναι οι ίδιοι που πλασάρονται ως νέοι ηγέτες και σωτήρες του κλάδου!

Η αποσάθρωση της συλλογικότητας, η απαξίωση του Οργάνου η έλλειψη προτάσεων και θάρρους είχαν σαν συνέπεια την τραγωδία του ιδιοκτησιακού και του ασφαλιστικού και την αποδοχή της χωρίς προοπτικές μείωσης τιμών, που μας οδηγούν στην απελπιστική καθημερινότητα που συνεχώς βαθαίνει.

Ο σχεδιασμός της προσεχούς τριετίας για τον ΠΦΣ πρέπει να προέρχεται από την γενικότερη αλλαγή όλου του τομέα Υγείας σε καθαρά ασθενοκεντρικά συστήματα. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μας δίνει τη δυνατότητα επανακαθορισμού της θέσης του φαρμακείου και της εικόνας του φαρμακοποιού που πιστοποιημένα θα παρέχει φαρμακευτικές υπηρεσίες

Οφείλουμε άμεσα να δρομολογήσουμε μελέτες που να αποδεικνύουν το όφελος του κράτους για τον ασθενή πρώτα και μετά για το φαρμακείο. Να υπάρξει οικονομική έκφραση αποδόσεων σε κάθε θεραπευτική κατηγορία με βάση τα διδόμενα φάρμακα. Βασική προϋπόθεση, η ύπαρξη σοβαρής πιστοποίησης μέσα από διαδικασία επιμορφώσεων ανά θεραπευτική κατηγορία κλπ.

Συνάδελφοι,

για να γίνουν αυτά απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση όλων των φαρμακοποιών στα συλλογικά τους όργανα και τον ΠΦΣ αλλά βασικά να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας όλων και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς τα ΔΣ των Συλλόγων.

Ο ΠΦΣ στη νέα εποχή της Φαρμακευτικής Υγείας πρέπει άμεσα:

Να ενεργοποιήσει τις εταιρείες του σαν βασικά εργαλεία υποστήριξης.

Να επιδιώξει να γίνει αρχή πιστοποίησης.

Να υπερασπιστεί την περιουσία του με κάθε τρόπο από τις κρατικές επιβολές.

Να συμμετέχει σε κάθε επιτροπή κάθε επιπέδου και να υπερασπίζεται και να προωθεί τα συμφέροντα του κλάδου.

Κρίνουμε επίσης, αναγκαία την συμμετοχή στην Ευρώπη μοναδική πηγή πληροφόρησης για μελλοντικές εξελίξεις.

Αγαπητοί συνάδελφοι στην προσπάθειά μας να βγούμε μπροστά στις εξελίξεις για το καλό όλων ζητάμε τη θετική σας ψήφο ανεπηρέαστη από κάθε ανθρωποφαγική συκοφαντία, υποκειμενισμό και ανούσιες ανέφικτες προτάσεις.

Ζητάμε την ψήφο σας για να δουλέψουμε όλοι μαζί για τη δημιουργία ενός επαγγελματικού μέλλοντος που θα χωράει όλους μας.


Κούβαρης Κωνσταντίνος